ירידה במתן כל חיסוני השגרה לתינוקות בישראל
ועדה משותפת של משרד הבריאות ואיגוד רופאי הילדים תבנה תוכנית עבודה לקידום העלאת כיסוי החיסון, לאחר שחלה ירידה כללית במתן החיסונים בהשוואה לתקופה שלפני הקורונה. מדובר בחיסונים למחלות כמו חצבת, חזרת ואדמת, ובחיסונים לאבעבועות רוח, שעלת והימופילוס אינפלואינזה שניתנים בטיפות החלב
עקב נגיף הקורונה ישנה ירידה בכל חיסוני השגרה של תינוקות, בהשוואה לתקופה שלפני מגפת קורונה. כך פורסם בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב'. על פי הדיווח של קטי דור, מדובר בחיסונים למחלות כמו חצבת, חזרת ואדמת שניתנות בגיל חודש, חודשיים, ארבעה חודשים ושישה חודשים, ובחיסונים לאבעבועות רוח, שעלת והימופילוס אינפלואינזה שניתנים בטיפות החלב.
מנתוני משרד הבריאות עולה כי במחוז ירושלים יש ירידה כללית גדולה יותר מאשר במחוזות אחרים. בין השנים 2021-2017 נרשמה במחוז ירידה של כ-7% במתן החיסון המחומש, שניתן נגד דיזנטריה, טטנוס ושעלת. גם במחוז תל אביב נרשמה ירידה של כ-5% באותה התקופה. כמו כן נרשמה ירידה במתן חיסון נגד חיידק הימופילוס אינפלואנזה, שגורם לדלקת קרום המוח קשה בתינוקות.
ממשרד הבריאות נמסר: "כיסוי חיסוני שגרה בישראל הינו גבוה במדינת ישראל. עם זאת מהנתונים ניתן לראות שגם במדינת ישראל יש ירידה מסויימת בשנתיים האחרונות בהיקף של בין 0.5% ל כ-2% בכיסוי החיסוני, בעיקר במנות הדחף. הדבר יכול לנבוע מסיבות שונות. משרד הבריאות החל בסקר עמדות בקרב הורים כדי להבין את התופעה. ועדה משותפת של משרד הבריאות איגוד רופאי הילדים וגופים רלוונטיים נוספים, כמו עמותת מדעת ומחוסגן, יבחנו את ממצאי הסקר ויבנו תוכנית עבודה לקידום העלאת כיסוי החיסון".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות