מנה משביעה
מתכון ללחם פרנה במחבת
מתכון נהדר ללחם פרנה בהכנה על מחבת, מתכון המתאים לארוחת ערב או בוקר בהגשה לצד סלטים או גבינות אהובות תקבלו מנה משביעה ומלאת טעם
- שולמית שחר
- י"ח תמוז התשפ"ב
לחם פרנה על מחבת צילום: שולמית שחר
מתכון ללחם פרנה במחבת / שולמית שחר
המצרכים ללחם פרנה במחבת:
מידות אוניברסליות
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 700 מ"ל מים חמימים
- 1 כף מלח
אופן ההכנה ללחם פרנה במחבת:
- בקערת המיקסר שמים את הקמח ויוצרים גומה
- שמים בתוכה את השמרים והסוכר ומעט מיים מתוך כמות המיים הכללית וממתינים מספר דקות
- מוסיפים את שאר המצרכים ולשים את הבצק מספר דקות (הבצק שמתקבל דביק מאוד)
- משמנים היטב את כף היד ולאט לאט מנתקים את הבצק מדפנות הקערה ויוצרים כדור בצק ומשאירים אותו בקערת המיקסר
- מתפיחים את הבצק כשהוא מכוסה עד להכפלת הנפח
- מכינים קערית קטנה עם שמן ובידיים משומנות אוספים את הבצק מהקערה לכדור ומורידים אותו לשיש משומן (הבצק דביק מאוד) יוצרים בידיים משומנות מעין פיתה גדולה וחותכים אותה ל4 חלקים
- משמנים כל חלק ומכניסים אותו לשקית נילון משומנת כדי שלא יתייבש ויתפשט מאוד בזמן שהוא תופח בפעם השניה
- מניחים את הבצק בשקיות במשך שעה משמנים מחבת טפלון בכף שמן ומחממים אותה לחום נמוך
- בידיים משומנות מוצאים חלק בצק אחד מהשקית ומעבירים אותו למחבת ופותחים את הבצק עם הידיים לפיתה גדולה שתתאים לגודל המחבת שלכם( הבצק רך וזה נמתח מאוד יפה)
- מטגנים את הפיתות במחבת מכוסה על להבה נמוכה מ2 הצדדים עד הזהבה
- מיד כשמוציאים את הפיתות מהמחבת מניחים אותן בשקית ניילון סגורה עם נייר מטבח מ2 הצדדים לספיחת הלחות
- מטגנים באותו אופן את הפיתות הנוספות.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות