תבשיל פרסי
מתכון לחורשט סבזי – בשר עם שעועית אדומה וירק קצוץ
תבשיל בשרי טעים ואהוב המגיע מהמטבח הפרסי, משלב בתוכו בשר בקר, המון ירק קצוץ, שעועית אדומה ולבנה ותבלינים המוסיפים את טעמם המשובח למנה בשרית מושלמת
- נועם זיגדון
- ט' תמוז התשפ"ב
חורשט סבזי – בשר עם שעועית אדומה וירק קצוץ צילום: נועם זיגדון
מתכון לחורשט סבזי – בשר עם שעועית אדומה וירק קצוץ / נועם זיגדון
המצרכים לחורשט סבזי – בשר עם שעועית אדומה וירק קצוץ:
- 8-10 מנות בשר בקר
- 2 כוסות שעועית אדומה/ לבנה מושרת
- צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- צרור כוסברה קצוצה דק
- צרור שמיר קצוץ דק
- 4 עלי סלרי חתוכים דק
- 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות.
- ½ כף מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1/2 לימון סחוט
- 2 לימונים פרסיים שחורים חצויים
- 2 כוסות מים
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לחורשט סבזי – בשר עם שעועית אדומה וירק קצוץ:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד לשינוי הצבע תוך ערבוב תמידי
- מוסיפים את כל הירק הקצוץ, השעועית והתבלינים ומוסיפים את המים
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על אש נמוכה במשך כשעה בסיר לחץ
- במידה ואין סיר לחץ מבשלים על אש נמוכה כשעתיים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות