י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
מהמטבח הפרסי

מתכון לעוגיות חומוס בקישוט פיסטוקים גרוסים

מתכון מעניין ולא מוכר לעוגיות מיוחדות המגיעות מהמטבח הפרסי, הן מורכבות מחומוס טחון יחד עם מצרכים נוספים המעניקים טעם נפלא לעוגיות, בפיזור של פיסטוקים גרוסים או שקדים פרוסים תקבלו מאפה מושלם

מתכון לעוגיות חומוס בקישוט פיסטוקים גרוסים
עוגיות חומוס צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגיות חומוס בקישוט פיסטוקים גרוסים

המצרכים לעוגיות חומוס בקישוט פיסטוקים גרוסים:

  • כ - 40 עוגיות

לבצק:

  • 2 כוסות חומוס טחון דק
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית הל טחון
  • 1 חלמון ביצה
  • 2 כפות מי ורדים

לקישוט:

  • 1/2 כוס פיסטוקים טחונים גס/שקדים פרוסים

אופן ההכנה לעוגיות חומוס בקישוט פיסטוקים גרוסים:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערה, מערבבים היטב את אבקת הסוכר, הקמח, החומוס והל
  3. לאח"מ מוסיפים את השמן, החלמון ומי הוורדים ולשים היטב לבצק מעט חולי
  4. מכסים את הקערה ביריעת ניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה
  5. יוצרים כדורים קטנים מקשטים בפיסטוקים קצוצים או בשקדים ומניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 10 דקות
  7. מוציאים מהתנור ומצננים

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט מתכון: מיטל אהרוני

מאת: נועם זיגדון

 

מתכון עוגיות חומוס

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}