מלא טעם
מתכון ללחם שום עסיסי ומוצלח
מתכון ללחם שום הכי טעים שיש, מוברש בתערובת שום מיוחדת המעניקה את טעמה המשובח ללחם מלא טעם
- חני לוין
- ז' סיון התשפ"ב
לחם שום צילום: רפאל דדוש
מתכון ללחם שום עסיסי ומוצלח / רפאל דדוש
המצרכים ללחם שום עסיסי ומוצלח:
- 1 ק"ג קמח נפלאות מנופה
- ½1 כפות שמרים
- 1 אבקת אפייה
- 1 שקית משפר אפיי
- 2 כפות חומץ.
- 5 עד 6 כפות סוכר
- 1 כף שטוחה מלח
- 60 עד 70 גר' חמאה או מחמאה
- כ- ½2 כוסות מים
לתערובת ההברשה:
- מעט שמן זית
- מעט בזיליקום
- 5 שיני שום כתושות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה ללחם שום עסיסי ומוצלח:
- בקערת המיקסר מערבבים את כל המצרכים היבשים, מוסיפים מים ולבסוף את החמאה / מחמאה
- ממשיכים ללוש במשך כ10 דקות ונותנים לבצק לנוח במשך כשעה
- לאחר כשעה יוצרים כדורים במשקל של 45 גר' ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מעבירים לתנור סגור (לא מופעל) כאשר בתחתית התנור מניחים קערית מים חמים ומתפיחים במשך כחצי שעה נוספת.
- רצוי להחליף את המים לאחר התקררותם.
- לאחר ההתפחה מפעילים את התנור לחום של 170 מעלות ואופים כ20 עד 22 דקות.
הכנת התערובת:
- בקערה, מכניסים את כל המצרכים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוציאים מהתנור את לחם השום ומברישים אותו בתערובת השום.
- רצוי למרוח גם במהלך האפייה.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות