חגיגית
מתכון ללזניה עם חצילים וגבינות
מתכון מוצלח ללזניה חלבית טעימה ומשודרגת המשולבת בחצילים וגבינות ומתאימה במיוחד לארוחה חלבית חגיגית
- שולמית שחר
- ז' סיון התשפ"ב
לזניה עם חצילים וגבינות צילום: שולמית שחר
מתכון ללזניה עם חצילים וגבינות / שולמית שחר
המצרכים ללזניה עם חצילים וגבינות:
מידות אוניברסליות
2 תבניות מאורכות חד פעמיות
- 1 חבילת דפי לזניה (400 גרם...יחידות צרות וארוכות שמשתלבות בתבנית מאורכת)
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- 1 צנצנת רוטב פסטה (680 גרם...או רוטב אחר בסגנון)
- 60 גרם חמאה מומסת
- 2 כפיות מחוקות שום כתוש
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שטוחה קינמון
- 2 חצילים בינוניים
תיבול לחצילים:
- 1 כפית מלח
- 4 כפות שמן
- 1/2 חבילת בצל ירוק
אופן ההכנה ללזניה עם חצילים וגבינות:
- מקלפים את החצילים וחותכים אותם לקוביות קטנות
- שוטפים היטב וחותכים את הבצל הירוק לחתיכות קטנות
- מתבלים ואופים אותם יחד על גבי נייר אפיה עד לריכוך החצילים
- בקערה אחת מערבבים בקערה את רוטב העגבניות עם התבלינים והחמאה המומסת
- בקערה נוספת מניחים את החצילים עם הבצל
- מניחים נייר אפיה בתוך התבניות ומתחילים להרכיב את המאפה
- יוצקים על גבי נייר האפיה 3 כפות מהרוטב בכל תבנית ומניחים מעל 2 דפים של פסטה מפזרים מעליהם 3 כפות מהרוטב לכל תבנית
- מפזרים מעל חצילים וגבינות ומניחים מעל עוד 2 דפים של פסטה
- וחוזר חלילה עד לסיום כל המצרכים
- מפזרים גם מעל השכבה האחרונה של דפי הפסטה רוטב חצילים וגבינות
- (יוצא 5 שכבות של פסטה כאשר בכל שכבה שמים 2 יחידות של פסטה...המסה עוברת את גובה התבניות אבל לאחר אפיה זה יתרכך וישטתח)
- מכסים היטב עם נייר כסף את התבניות
- (לא נצמדים לפסטה) ואופים כשעה על חום של 150 מעלות
- משאירים את התבניות בתנור מכוסות עד לצינון מלא
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות