מושלם לסעודה רביעית
מתכון לזיווה - מאפה גבינות מלוח
מתכון מושלם לסעודה רביעית, זיווה בהכנה ביתית - מאפה במילוי של תערובת גבינות מלוח וטעים, המתאים לארוחת ערב או בוקר
- נועם זיגדון
- כ"ז אייר התשפ"ב
זיווה - מאפה גבינות מלוח צילום: נועם זיגדון
מתכון לזיווה - מאפה גבינות מלוח / נועם זיגדון
המצרכים לזיווה - מאפה גבינות מלוח:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 1 ק"ג קמח
- 1 כף מלח
- 1 אבקת אפיה
- 2-3 כפות סוכר
- 2-3/4 כוסות מים חמימים
למילוי גבינות:
- 250 גרם גבינה לבנה
- 100 גרם גבינה בולגרית
- 100 גרם גבינה צהובה
- 3 כפות טבעות זיתים
- 1 ביצה L
- 1 כף קמח
- ¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה לזיווה - מאפה גבינות מלוח:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים היטב את כל מצרכי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
- מניחים בצד למשך 30 דקות.
- מחלקים את הבצק ל- 10-12 כדורים
- כל כדור מרדדים היטב דק עד כמה שאפשר ומורחים עליו מרגרינה
- מקפלים לשניים ומורחים שוב מרגרינה ומקפלים שוב לשניים
- חוזרים על הפעולה עד שנשאר משולש קטן.
- מעגלים אותו ומורחים עליו מרגרינה, מניחים על מגש ומכניסים למקרר לפחות לשעה
הכנת מילוי הגבינות:
- בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים למילוי ומעבירים לשקית זילוף
הכנת הזיווה:
- פותחים כל כדור בצק למלבן דק ובעזרת שקית הזילוף עם תערובת הגבינות מורחים שכבה בחלק העליון
- מגלגלים לרולדה ומקפלים לשניים בצורת פרסה
- מברישים בחלמון ומפזרים שומשום
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ- 25 דקות עד להזהבה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות