י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024
ארוחת ערב נהדרת

מתכון לתפוחי אדמה שלמים בהקרמה בתנור

ארוחת ערב נהדרת עם מתכון חלבי מושלם, תפוחי אדמה אפויים בתנור וממולאים בתערובת של תפוחי אדמה ושמנת מתוקה יחד עם תבלינים ותוספות מעניינות תקבלו מנה יוקרתית ומלאת טעם

מתכון לתפוחי אדמה שלמים בהקרמה בתנור
תפוחי אדמה שלמים בהקרמה בתנור צילום: נועם זיגדון

מתכון לתפוחי אדמה שלמים בהקרמה בתנור / נועם זיגדון

המצרכים לתפוחי אדמה שלמים בהקרמה בתנור:

  • 6-7 תפוחי אדמה גדולים
  • ½ ק"ג מלח גס
  • 20 גרם חמאה
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • מעט פפריקה מתוקה
  • 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 1 שמנת לבישול / שמנת חמוצה
  • תוספות - תירס, זיתים, פטריות, טונה

אופן ההכנה לתפוחי אדמה שלמים בהקרמה בתנור:

  1. מפזרים את המלח בתבנית אפיה
  2. שוטפים את תפוחי האדמה היטב ועוטפים בנייר כסף, מניחים על תבנית האפייה עם המלח ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200° לאפייה במשך כשעה וחצי עד לריכוך.
  3. עושים חריץ במרכז תפוחי האדמה ומרוקנים את התוכן לקערה
  4. לקערה עם התוכן מוסיפים את החמאה, השמנת, התוספות, המלח והפלפל שחור ומערבבים היטב
  5. ממלאים כל תפוח אדמה בתערובת ומפזרים מעל גבינה צהובה, פפריקה מתוקה ומוצרלה מגורדת
  6. מכניסים שוב לתנור למשך 5 עד 7 דקות.
  7. מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים חם.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון מוקרם חלבי תפוחי אדמה בתנור

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}