מנה יוקרתית
מתכון לצ'אזה סיני: מוקפץ חצילים קשיו ופרגיות ברוטב הוי סטיר
מוקפץ אסיאתי שלא תפסיקו להכין, שילוב של חצילים יחד עם פרגיות וקשיו המתובלים ברוטב הוי סטיר הנותן את טעמו המשובח למנה יוקרתית ומיוחדת
- חני לוין
- י"ז אייר התשפ"ב
מוקפץ חצילים קשיו ופרגיות ברוטב צילום: depositfhotos
מתכון לצ'אזה סיני - מוקפץ חצילים קשיו ופרגיות ברוטב הוי סטיר / שף מאיר בראל
המצרכים לצ'אזה סיני - מוקפץ חצילים קשיו ופרגיות ברוטב הוי סטיר:
כמות: 6 מנות. זמן ההכנה: חצי שעה. דרגת קושי: קל
- 600 גרם פרגיות חתוכות לרצועות קצרות
- 2 חצילים מאיכות גבוהה ללא גרעינים
- שמן עמוק לטיגון החצילים
- 1 כוס קשיו לא קלוי
- 4 בצלים ירוקים חתוכים גס
לרוטב הוי סטיר:
- 3 כפית סויה איכותית
- 1 כפית חומץ אורז או חומץ תפוחים
- 2 כפות אבקת מרק פטריות איכותית
- מומלץ - כף אבקת פטריות שיטאקי ( קונים פטריות מיובשות וטוחנים לאבקה)
- 1 כפית רסק עגבניות
- 2 כפות סוכר חום
- קורט מלח
- 1 כף גדושה קורנפלור
- 4 כפות מים קרים
אופן ההכנה לצ'אזה סיני - מוקפץ חצילים קשיו ופרגיות ברוטב הוי סטיר:
- פורסים את החצילים לרצועות עבות וקצרות. מטגנים את פרוסות החצילים בשמן עמוק חם עד הזהבה.
- את כל חומרי הרוטב מערבבים בקערה ומעבירים לסיר. מרתיחים ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה עד הסמכה. טועמים ומשפרים תיבול.
- לתוך מחבת ווק יוצקים מעט שמן זית מכניסים את רצועות הפרגית ומקפיצים על אש גבוהה במשך 10 דקות.
- מוסיפים את הקשיו ואת הבצל ירוק הגס ומקפיצים יחד עם העוף ללא נוזלים כ 2 דקות. יוצקים 5 כפות מהרוטב הוי סטיר שהכנו ומקפיצם עוד כדקה.
- מוסיפים את החצילים ומעליהם יוצקים עוד 2 כפות רוטב ומקפיצים עוד שתי דקות עד לספיגת הנוזלים.
- מעבירים לקערה לצד אורז יסמין איכותי ומקשטים בבצל ירוק.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון באדיבות: מגזין 'טועמיה'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות