לסעודה שלישית
מתכון לפשטידת לחם איטלקית – סטראטה
לכל אוהדי החלבי, קבלו מתכון מושלם לפשטידה חלבית וטעימה, פשטידת לחם איטלקית מלאה בגבינות ומעניקה לכם מנה משביעה ומלאת עניין
- נועם זיגדון
- י"א אייר התשפ"ב
פשטידת לחם איטלקית צילום: נועם זיגדון
מתכון לפשטידת לחם איטלקית – סטראטה / נועם זיגדון
המצרכים לפשטידת לחם איטלקית – סטראטה:
תבנית בנונית או עגולה בקוטר 28
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 500 גרם חלה או לחם חתוכים לקוביות בנוניות
- 4 ביצים L
- ½ כוס קמח
- 2 מכלי שמנת לבישול
- 2 כוסות חלב
- ½ כף מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית אגוז מוסקט
- ¼ כוס שמן
- 3 שיני שום כתוש
- 4-5 עלי מנגולד קצוץ
- 1 בצל קצוץ דק
- 200 גרם פטריות פורטובלו / שמפיניון
- 100 גרם גבינת מוצרלה
- 200 גרם גבינה צהובה
אופן ההכנה לפשטידת לחם איטלקית – סטראטה:
- בקערה, מערבבים את הביצים עם החלב, השמנת לבישול, הקמח והתבלינים
- מכניסים את חתיכות הלחם או החלה ומערבבים היטב לאיחוד.
- מכניסים למקרר למשך שעה עד לילה שלם
- מחממים סיר חלבי עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את הפטריות ועלי המנגולד ומבשלים עד לריכוך וצמצום נוזלים
- מורידים מהאש, מצננים ומוסיפים לתערובת הלחם
- מוסיפים את המוצרלה וחצי מכמות הגבינה הצהובה
- ויוצקים לתבנית משומנת בקוטר 28
- מפזרים מעל גבינה צהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° אופים במשך כ-35 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות