י"ב חשון התשפ"ה
13.11.2024
הנאה וטעם מיוחד

מתכון לעוגה צבעונית וחגיגית

עוגה חגיגית המתאימה לימי הולדת ואירועים מיוחדים, מורכבת מבצק פריך וקצפת ומעניקה לכם רגעים של הנאה וטעם מיוחד

מתכון לעוגה צבעונית וחגיגית
עוגה צבעונית צילום: שולמית שחר

מתכון לעוגה צבעונית וחגיגית / שולמית שחר

המצרכים לעוגה צבעונית וחגיגית:

מידות אוניברסלית

לבצק הפריך:

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 150 גרם קמח
  • צבע מאכל (אופציונלי)
  • 2 כפות מים קרים

למלית מוס שמנת לזילוף:

  • 500 מ”ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 2 מיכלים של שמנת חמוצה (400 מ"ל)

אופן ההכנה לעוגה צבעונית וחגיגית:

  1. מכינים 3 פעמים את הבצק הפריך וצובעים כל פעם בצבע אחר
  2. אם לא מעוניינים לצבוע פשוט מכינים את כמות הבצק פי שלוש בבת אחת

הכנת הבצק:

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים מלבד המיים עד למראה פירורי
  2. מוסיפים את המיים ומערבבים עד לאיחוד ותו לא
  3. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של חצי סנטימטר(בודקים שהבצק מרודד בגודל הנכון והשבלונה של הלב נכנסת כדי שנוכל לחתוך את הדוגמה)
  4. מקפיאים את הבצק שעה ואז מניחים עליו את השבלונה ועוברים מסביב לדוגמה של הלב עם סכין ומוציאים בעדינות רק את השאריות ומחזירים את הלב להקפאה של שעה נוספת
  5. (מדליקים תנור לחום של 170 מעלות)
  6. כשהתנור חם מוציאים כל פעם לב אחד של בצק מהמקפיא ומעבירים אותו  למשטח סילפאן שמונח על גבי משטח ואופים אותו מכוסה בנייר אפיה (כדי לשמור על הגוון של הבצק ) עד הזהבה בין 15 ל20 דקות עד הזהבה
  7. מצננים לחלוטין ומעבירים את הלבבות בזהירות למשטח (רצוי להקפיא כדי שלא ישבר)

הכנת מלית מוס שמנת לזילוף:

  1. מניחים בקערת המיקסר את השמנת החמוצה ואינסטנט ומערבבים אותם יחד כדקה
  2. מוסיפים להם את השמנת המתוקה ומקציפים עד לקצף יציב ומעבירים אותו לשקית זילוף עם צנטר שמתאים לזילוף
  3. מניחים לב ראשון על משטח הגשה ומזלפים עליו מהקרם ומניחים עליו לב שני
  4. ומזלפים גם עליו מהקרם ומניחים עליו לב שלישי וגם עליו מזלפים מהקרם
  5. מקשטים לפי טעמכם

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון עוגה עוגת יום הולדת

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}