כ"ה כסלו התשפ"ה
26.12.2024
זכרון להולכים

רב בית הכנסת החיד"א נפטר בחול המועד פסח

הגאון הצדיק רבי רחמים סייג זצ"ל רב בית הכנסת החיד"א בשכונת דון יוסף הנשיא בבני ברק הלך לעולמו בגיל 72. 'בחדרי חרדים' עם פרקים לדמותו המיוחדת של הרב שהיה דמות של תלמיד חכם גדול ופה מפיק מרגליות 

רב בית הכנסת החיד"א נפטר בחול המועד פסח
הגאון הצדיק רבי רחמים סייג זצ"ל צילום: באדיבות המצלם

ביום א' חוה"מ פסח הלך לעולמו בבני ברק אחד מדמויות ההוד, מפארי וחשובי הרבנים בבני ברק הגאון הצדיק רבי רחמים סייג זצ"ל, שכיהן כרב ביהכ"נ החיד"א בשכונת דון יוסף הנשיא.

הרב המנוח היה מוסר שיעורים בקהילות ובתי כנסיות רבות בראשון לציון ובגני תקווה. היה פה מפיק מרגליות לשומעי לקחו, שהיו קשורים אליו בלב ובנפש. היה דמות של תלמיד חכם גדול ואיש חסד בכל מאוד.
המנוח נולד בשנת תש"י, בילדותו גדל המנוח בגני תקווה והתייתם בגיל 7, מאביו ר' יהודה, שהיה איש חסד ואיש ציבור מוכר, שעזר רבות לתושבי גני תקוה בשנות העלייה ובכהונתו במועצה המקומית גני תקווה.

בבחרותו למד בישיבת הנגב בנתיבות, ובישיבת "פורת יוסף" בירושלים. ולאחר מכן בישיבה הגדולה "אור התורה" בבני ברק בראשות הרב הגאון נתן מלינובסקי זצ"ל והרב הגאון צבי סימן טוב זצ"ל. שם שקד על תלמודו בשקידה מופלאה, והעיד עליו ראש הישיבה שכבר בבחרותו סיים את כל הש"ס מספר פעמים.

לאחר נישואיו המשיך לשקוד על התורה בהתמדה מרובה בכולל "תורה ושלום" בב"ב, ואף מסר בו שיעורים לאנשים שהיו באים גם מרחוק לשמוע את שיעוריו שנמסרו בטוב טעם ובהסבר עם סבלנות לכל אחד מהלומדים.
בשקידתו המרובה סיים פעמים רבות את כל הש"ס, ואף הקפיד בכל שנה לסיים את כל השישה סדרי משנה, ובנוסף היה בקי בתנ"ך ובכל חלקי התורה וההלכה.

בבית מדרשו ע"ש החיד"א, לפני למעלה מארבעים שנה הקים את מנין הנץ הראשון בב"ב, אליו היו מגיעים אנשים מכל קצות העיר, הואיל וזה היה מנין הנץ היחיד בעיר, כמו שסיפר הרב הגאון יוסף חממי שליט"א בהספדו. כל ימיו היה הוא מעורר את השחר והיה משכים עוד לפנות בוקר ולומד את סדרי לימודיו קודם התפילה. תפילתו היתה בהתעוררות רבה, בקול רם כמונה מעות.

כן זכה להקים מסגרות לימוד מיוחדות שנקראו "משכן יהודה" ע"ש אביו. ובשנים בהם עדיין לא היו מצויים מסגרות לבין הסדרים, זכה והקים כולל ערב, כולל יום שישי, כולל שבת, ישיבות בין הזמנים. כל אברך שביקש להתקבל, קיבלו במאור פנים ולא סירב אף פעם לקבל אברך לשורות הכולל.

היה מכתת את רגליו ע"מ להחזיק ולתמוך את משפחות האברכים ביד נדיבה, כשבתקופת החגים היה מתאמץ ומוסיף בעזרה נוספת לאברכים השוקדים על תלמודם.

כן הקים גמחי"ם שונים בתחומים רבים. כל מכריו מעידים על הארת פניו המיוחדת שהאיר לכל אדם. אף לילדים קטנים הראה להם חביבות מיוחדת ובפרט לבני הישיבות היה מרבה לגדלם ולכבדם והיה מדגיש בפניהם שזה "כי אתה בן תורה"

וכן, במשך עשרות שנים החזיק חברת תהילים בבית מדרשו למאות ילדים מכל האזור, שהשתתפו מידי שבת וזיכה אותם בקריאת התהילים, ולאחמ"כ בדברי תורה ומוסר בשילוב סיפורי צדיקים וכך החדיר בילדים תורה וירא"ש טהורה.

מנחמים רבים שהגיעו לנחם מספרים עובדות מיוחדות על כך שעזר להם כספית הן בקניית דירה, הן בכלכלה. סיפר בנו, שהיה אברך אחד שהיה הולך כל שבוע לצרכניה ומתקשר אליו לבקש את סכום הקניה לכבוד השבת. פעמים רבות נתן צ'ק פתוח לכל הקניה.

עם כל גדלותו ומעלותיו לא החזיק טובה לעצמו והיה מתנהג בענווה ובשפלות כלפי כל אדם והתמסר בעשיית חסד בגופו לכל אדם שהיה צריך עזרה, בלי לבקש טובת הנאה על כך.

במשך ימי חייו התייסר ייסורים רבים וקיבלם באהבה מתוך אמונה שלמה. בצעירותו שיכל שלושה ילדים קטנים וקיבל באמונה.

בשנים האחרונות סבל מייסורים קשים שגרמו לו חולשה רבה, ועם כל זה המשיך להתאמץ ככל שיכול, ע"מ להשכים לפנות בוקר ויצא לבדו לבית מדרשו לסדרי לימודו ולתפילת הנץ.

בשלושת החודשים האחרונים נפל למשכב והיה מחובר לחמצן. מצבו התדרדר עד שבמוצאי חג ראשון של פסח עלתה נשמתו לגנזי מרומים.

למחרת, ביום א' דחוה"מ פסח הלוויתו יצאה בליווי המונים כואבים ודואבים מבית מדרשו, הסמוך לביתו והספידוהו מרורים כדין חכם בפניו הרבנים הגאונים" הרב דוד הלל רב קהילת חניכי הישיבות קרית הרצוג, הרב נתנאל זכריהו רב קהילת עדן, הרב אריה יזדי ראש כולל "בית אבא", מחותנו הרב משה גברא, הרב יוסף חממי רב שיכון ה', הרב יחיאל ברזילי רב גני תקווה, בנו הרב נחמיה סייג וחתנו הרב יוסף יצחק גברא, שהפליגו והעלו ממעלותיו המיוחדות בגדלותו בתורה ובהארת פנים.

הותיר אחריו בנים, בנות, נכדים ונינים, שממשיכים בדרכו ומורשתו המפוארה.

תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.

 

הלוויה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 5 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}