י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
מהמטבח הפרסי

מתכון לכדורי בשר עם אורז קיפודים - גונדי ברנג'י

מתכון מושלם לארוחת צהריים טעימה, קציצות בשר המעורבות באורז ויוצרות מראה קיפודי, מגיעות מהמטבח הפרסי ונקראות גונדי ברנג'י

מתכון לכדורי בשר עם אורז קיפודים - גונדי ברנג'י
כדורי בשר עם אורז קיפודים - גונדי ברנג'י צילום: נועם זיגדון

מתכון לכדורי בשר עם אורז קיפודים - גונדי ברנג'י / נועם זיגדון

המצרכים לכדורי בשר עם אורז קיפודים - גונדי ברנג'י:

לקציצות:

  • 1.5 כוסות אורז
  • 1 קילו בשר
  • צרור שמיר קצוץ
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 6 גבעולים של בצל ירוק
  • צרור כוסברה קצוצה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כף מרק עוף
  • 1 כפית מלח
  •  2 כפות שמן

לציר מרק:

  • 1.5 ליטר מים
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כף אבקת מרק עוף
  • 3-4 גזרים חתוכים לטבעות
  • 1 כוס חומוס גרגרים מבושל
  • 1 בצל בנוני קצוץ
  • 2 עלים של כרפס קצוצים
  • 3 כפות שמן

אופן ההכנה לכדורי בשר עם אורז קיפודים - גונדי ברנג'י:

הכנת הקציצות:

  1. בקערה, מערבבים את כל מצרכי הקציצות עד לאיחוד
  2. מכדררים לכדורים ומניחים בצד

הכנת ציר מרק:

  1. בסיר, מכניסים את כל מצרכי המרק ומערבבים היטב.
  2. מביאים לרתיחה ומכניסים פנימה את כדורי הקציצות, חשוב שהמים יכסו את הקציצות
  3. מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על אש נמוכה להבה בנונית במשך כ-39 דקות
  4. מוזגים לצלחות ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון קציצות בשר אורז מרק ארוחת צהריים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}