מהמטבח הפרסי
מתכון לכדורי בשר עם אורז קיפודים - גונדי ברנג'י
מתכון מושלם לארוחת צהריים טעימה, קציצות בשר המעורבות באורז ויוצרות מראה קיפודי, מגיעות מהמטבח הפרסי ונקראות גונדי ברנג'י
- נועם זיגדון
- כ"ו ניסן התשפ"ב
כדורי בשר עם אורז קיפודים - גונדי ברנג'י צילום: נועם זיגדון
מתכון לכדורי בשר עם אורז קיפודים - גונדי ברנג'י / נועם זיגדון
המצרכים לכדורי בשר עם אורז קיפודים - גונדי ברנג'י:
לקציצות:
- 1.5 כוסות אורז
- 1 קילו בשר
- צרור שמיר קצוץ
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 6 גבעולים של בצל ירוק
- צרור כוסברה קצוצה
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כף מרק עוף
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן
לציר מרק:
- 1.5 ליטר מים
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כף אבקת מרק עוף
- 3-4 גזרים חתוכים לטבעות
- 1 כוס חומוס גרגרים מבושל
- 1 בצל בנוני קצוץ
- 2 עלים של כרפס קצוצים
- 3 כפות שמן
אופן ההכנה לכדורי בשר עם אורז קיפודים - גונדי ברנג'י:
הכנת הקציצות:
- בקערה, מערבבים את כל מצרכי הקציצות עד לאיחוד
- מכדררים לכדורים ומניחים בצד
הכנת ציר מרק:
- בסיר, מכניסים את כל מצרכי המרק ומערבבים היטב.
- מביאים לרתיחה ומכניסים פנימה את כדורי הקציצות, חשוב שהמים יכסו את הקציצות
- מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על אש נמוכה להבה בנונית במשך כ-39 דקות
- מוזגים לצלחות ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות