כ"ג כסלו התשפ"ה
24.12.2024

מתכון לבשר ראש עם חומוס ויין

מתכון חגיגי וטעים של קוביות בשר ראש המתבשלות ברוטב יין אדום מתוק יחד עם גרגירי חומוס, בשילוב של רצועות גמבה אדומה, פלפל חריף ומגוון תבלינים תקבלו מנת בשר משובחת ומוצלחת

מתכון לבשר ראש עם חומוס ויין
בשר ראש עם חומוס ויין צילום: מירב מלכה

מתכון לבשר ראש עם חומוס ויין / מירב מלכה

המצרכים לבשר ראש עם חומוס ויין:

  • בשר ראש
  • 2 בצל
  • גרגירי חומוס
  • 3 שיני שום
  • 1 פלפל חריף
  • 3 פלפלים יבשים
  • 1 גמבה חתוכה רצועות
  • מים עד גובה הבשר
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כף פפריקה
  • פלפל שחור
  • מעט כמון
  • מעט מלח
  • מעט יין אדום מתוק.
  • חופן כוסברה קצוצה.

אופן ההכנה לבשר ראש עם חומוס ויין:

  1. מרתיחים את בשר הראש עם 1 בצל שלם ומקררים היטב.
  2. חותכים את הבשר לקוביות קטנות ומניחים בצד.
  3. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים 1 בצל גדול קצוץ עד להשחמה
  4. מוסיפים את גרגירי החומוס, השום, הפלפל החריף, הפלפלים היבשים ורצועות הגמבה ומטגנים קלות.
  5. מוסיפים את קוביות הבשר וממלאים את הסיר במים עד לגובה הבשר.
  6. בכוס ח''פ קרה מכניסים את השמן, הפפריקה, הפלפל השחור, הכמון והמלח ומערבבים היטב.
  7. שופכים את התערובת לסיר הבשר ומוסיפים מעט יין אדום מתוק
  8. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  9. מבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים וחצי.
  10. מפזרים כוסברה קצוצה מלמעלה ומגישים לצד אורז לבן.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון בשר יין חומוס

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}