מצה זו שאנו אוכלים - רק מצות בד"ץ 'נווה ציון'
המצות המיוחדות עם כל הידורי הכשרות בהנחייתו האישית של ראש הישיבה חכם שלום כהן, ובאיכות המוקפדת השומרת על הטריות והפריכות
- אברמי פרלשטיין
- ג' ניסן התשפ"ב
- 2 תגובות
מי מאיתנו לא מחכה כבר לטעם הייחודי של המצות, לזכות לאכול את מאכל האמונה והרפואה, והשנה יש לכולם את ההזדמנות והיכולת לעשות זאת עם המצות המיוחדות והמהודרות שבהשגחת בד"ץ 'נווה ציון' בנשיאות ראש הישיבה חכם שלום כהן, אשר ידועות באיכות הנפלאה שלהן.
בשבועות האחרונים ניכרת תכונה גדולה במאפיית 'אם החיטה' בירושלים, שם מתבצעת האפיה של מצות 'נווה ציון'. הידורי כשרות נוספו, והתהליך כולו מתבצע בקפדנות תחת עיניים בוחנות ומנוסות.
בימים האחרונים הגיעו למאפיה ראש הישיבה חכם שלום כהן והגאון רבי מסעוד בן שמעון רבה של בני ברק, על מנת לעקוב מקרוב אחר תהליך אפיית המצות וההידורים הנהוגים באפייה של בד"ץ 'נווה ציון'.
ראש הישיבה, שהה במקום במשך שעה ארוכה כשהוא עובר בכל המאפיה ובוחן היטב את סידורי הכשרות ואת אופן עשיית המצות וההקפדה על משהו חמץ, ואף הנחה בעצמו כיצד בדיוק להקפיד בניקוי המכונות, באופן שיהיה על הצד הטוב ביותר, וללא כל חשש. לאחר מכן הביעו את התפעלותם מהרמה הגבוהה ומהחומרות וההידורים שננקטו.
יש לציין כי מלבד הצוותים הקבועים העובדים במאפיה, הידועים כבקיאים במלאכתם, ב'נווה ציון' לא הסתפקו בכך, והוסיפו עוד צוות גדול של אברכים יראי שמים בתכלית, שאחראים על ניקוי המכונות בכל ח"י רגעים, ועושים זאת בקפדנות ובדקדקנות יוצאת מגדר הרגיל, כשכל המכונות מנוקות היטב ומנקרים אותן בעזרת כלים מיוחדים.
לצד הידורי הכשרות, הושם דגש גדול על האיכות של המצות, כך שיהיו טעימות ופריכות. יש לציין, כי נעשה מאמץ מיוחד לאפות את המצות בשבועות הסמוכים לפסח בלבד, זאת כדי לשמור על טריות מקסימלית, יחד עם האריזה הייחודית השומרת על הטריות והפריכות של המצות לאורך כל ימי החג.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות