י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024

מתכון לעוגת פרג גבוהה כשרה לפסח

מתכון מיוחד לפסח: עוגת פרג גבוהה ומוצלחת בשילוב פרג ובציפוי של גנאש שוקולדי מושלם תקבלו מאפה פסחי מתוק ומלא עניין

מתכון לעוגת פרג גבוהה כשרה לפסח
עוגת פרג צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת פרג גבוהה כשרה לפסח / נועם זיגדון

המצרכים לעוגת פרג גבוהה כשרה לפסח:

כוס מדידה חד פעמית חמה

תבנית 24-26 או חד פעמית בנונית

לעוגה:

  • 5 ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 כוס פרג שלם
  • 1/2 כוס מים
  • קליפה מתפוז שלם חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס שמן
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1 סוכר וניל
  • 1.5 כוסות קמח מצות
  • 1 אבקת אפיה
  • לציפוי השוקולד:
  • 1 חב' שוקולד מריר (100 גר')
  • 1/2 מיכל קצפת צמחית

אופן ההכנה לעוגת פרג גבוהה כשרה לפסח:

  1. מפרידים את הביצים
  2. את החלבונים מקציפים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
  3. בקערת החלמונים מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים היטב לאיחוד.
  4. מעבירים את תערובת החלמונים לקצף ומערבבים באיטיות בתנועות קיפול עד לאיחוד.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ-45 דקות .

הכנת ציפוי שוקולד:

  1. ממיסים את השוקולד עם הקצפת הצמחית ומערבבים לאיחוד, מורחים מעל העוגה ומכניסים לקירור להתייצבות.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

 

מתכון עוגת פרג כשר לפסח עוגה לפסח

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}