מיוחד ליום סגריר
מתכון למרק אפונה עשיר
מה יותר מתאים ממרק חם ביום קר, מתכון מושלם למרק אפונה מוצלח המשולב במגוון ירקות יחד עם קוביות בשר המעניקות את הטעם העשיר לארוחה חמה ומשובחת
- שולמית שחר
- כ"א אדר ב' התשפ"ב
מרק אפונה עשיר צילום: שולמית שחר
מתכון למרק אפונה עשיר / שחר שולמית
מצרכים למרק אפונה עשיר:
- 6 כוסות אפונה יבשה
- 2 ליטר מים
- 1 דלורית בינונית
- 4 גזרים גדולים
- 4 בצלים גדולים
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה גרוסה
- 1/3 כוס שמן
- 1 ק"ג בשר מבושל ורך(אופציונלי)
אופן ההכנה למרק אפונה עשיר:
- שוטפים את האפונה ושמים אותה בסיר עם המים ומבשלים עד לריכוך כמעט מלא (לפעמים האפונה דורשת סבלנות עד שהיא מתרככת...ניתן לקצר תהליכים עם סיר לחץ)
- מוסיפים את יתר הירקות כשהם חתוכים גס, את התבלינים והבשר ומבשלים עד לריכוך
- טוחנים חלקית את המרק בעזרת מוט בלנדר (לא למרקם דייסה...שישארו גם חתיכות מהירקות והבשר)
- מעבירים לצלחות, מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות