מהמטבח הטוניסאי
מתכון למקרוד - עוגיות סולת דבש ותמרים
מתכון לעוגיות מקרוד המגיעות מהמטבח הטוניסאי, מורכבות מסולת ודבש וממולאות בממרח תמרים, טבולות בסירופ מתוק המשלים את טעמם המשובח ומעניק להם יופי מיוחד

עוגיות מקרוד צילום: עליזה עליון
מתכון למקרוד - עוגיות סולת דבש ותמרים / עליזה עליון
המצרכים למקרוד - עוגיות סולת דבש ותמרים:
לעוגיות:
- 1/2 חבילה סולת
- 3/4 כוס קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 3/4 כוס שמן חם
- 2 סוכר וניל
- 1 כוס מיץ תפוזים
למילוי:
- קופסא ממרח תמרים / תמרים באריזת וואקום
לסירופ:
- 2 כוסות מים
- 2 כוסות סוכר
- 1/2 לימון סחוט
אופן ההכנה למקרוד - עוגיות סולת דבש ותמרים:
- בקערה, מערבבים היטב את כל המצרכים עד לקבלת בצק רך ונעים
- מניחים בצד למשך כרבע שעה ומחלקים את הבצק ל3 כדורים
- מרדדים כל כדור למלבן (רצוי על נייר אפיה בכדי שלא יידבק) ומורחים על הכל ממרח תמרים
- מגלגלים בעדינות רבה לרולדה וחותכים לפרוסות (אפשר אלכסוניות )
- מטגנים בשמן עמוק וחם עד להזהבה יפה
- מוציאים על צלחת ומצננים הייטב
הכנת הסירופ:
- בסיר, מכניסים את כל מצרכי הסירופ וממיסים על האש עד לקבלת סירופ חלק.
- טובלים כל עוגיה בסירופ ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות (15)
1.
20/01/23 09:45
20/01/23 10:36
0
0
20/01/23 10:37
0
0
20/01/23 11:18
0
0
20/01/23 12:08
0
0
20/01/23 12:16
0
0
20/01/23 13:19
0
0
20/01/23 13:52
0
0
20/01/23 15:44
0
0
20/01/23 16:34
0
0
21/01/23 23:00
0
0
2.
20/01/23 11:19
3.
20/01/23 13:19
4.
20/01/23 13:56
5.
20/01/23 15:12
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 9 תגובות