מהמטבח הטוניסאי
מתכון למקרוד - עוגיות סולת דבש ותמרים
מתכון לעוגיות מקרוד המגיעות מהמטבח הטוניסאי, מורכבות מסולת ודבש וממולאות בממרח תמרים, טבולות בסירופ מתוק המשלים את טעמם המשובח ומעניק להם יופי מיוחד
עוגיות מקרוד צילום: עליזה עליון
מתכון למקרוד - עוגיות סולת דבש ותמרים / עליזה עליון
המצרכים למקרוד - עוגיות סולת דבש ותמרים:
לעוגיות:
- 1/2 חבילה סולת
- 3/4 כוס קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 3/4 כוס שמן חם
- 2 סוכר וניל
- 1 כוס מיץ תפוזים
למילוי:
- קופסא ממרח תמרים / תמרים באריזת וואקום
לסירופ:
- 2 כוסות מים
- 2 כוסות סוכר
- 1/2 לימון סחוט
אופן ההכנה למקרוד - עוגיות סולת דבש ותמרים:
- בקערה, מערבבים היטב את כל המצרכים עד לקבלת בצק רך ונעים
- מניחים בצד למשך כרבע שעה ומחלקים את הבצק ל3 כדורים
- מרדדים כל כדור למלבן (רצוי על נייר אפיה בכדי שלא יידבק) ומורחים על הכל ממרח תמרים
- מגלגלים בעדינות רבה לרולדה וחותכים לפרוסות (אפשר אלכסוניות )
- מטגנים בשמן עמוק וחם עד להזהבה יפה
- מוציאים על צלחת ומצננים הייטב
הכנת הסירופ:
- בסיר, מכניסים את כל מצרכי הסירופ וממיסים על האש עד לקבלת סירופ חלק.
- טובלים כל עוגיה בסירופ ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 9 תגובות