י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024
מהמטבח הטוניסאי

מתכון למקרוד - עוגיות סולת דבש ותמרים

מתכון לעוגיות מקרוד המגיעות מהמטבח הטוניסאי, מורכבות מסולת ודבש וממולאות בממרח תמרים, טבולות בסירופ מתוק המשלים את טעמם המשובח ומעניק להם יופי מיוחד

מתכון למקרוד - עוגיות סולת דבש ותמרים
עוגיות מקרוד צילום: עליזה עליון

מתכון למקרוד - עוגיות סולת דבש ותמרים / עליזה עליון

המצרכים למקרוד - עוגיות סולת דבש ותמרים:

לעוגיות:

  • 1/2 חבילה סולת
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמן חם
  • 2 סוכר וניל
  • 1 כוס מיץ תפוזים

למילוי:

  • קופסא ממרח תמרים / תמרים באריזת וואקום

לסירופ:

  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות סוכר
  • 1/2 לימון סחוט

אופן ההכנה למקרוד - עוגיות סולת דבש ותמרים:

  1. בקערה, מערבבים היטב את כל המצרכים עד לקבלת בצק רך ונעים
  2. מניחים בצד למשך כרבע שעה ומחלקים את הבצק ל3 כדורים
  3. מרדדים כל כדור למלבן (רצוי על נייר אפיה בכדי שלא יידבק) ומורחים על הכל ממרח תמרים
  4. מגלגלים בעדינות רבה לרולדה וחותכים לפרוסות (אפשר אלכסוניות )
  5. מטגנים בשמן עמוק וחם עד להזהבה יפה
  6. מוציאים על צלחת ומצננים הייטב

הכנת הסירופ:

  1. בסיר, מכניסים את כל מצרכי הסירופ וממיסים על האש עד לקבלת סירופ חלק.
  2. טובלים כל עוגיה בסירופ ומתענגים.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון עוגיות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 9 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}