חיסול החמץ: מתכון לעוגיות פאי עם קשיו ודבש מלוח
איך מסיימים את החמץ לקראת החג? עם עוגיות קלילות ומטריפות. קוביות פאי קשיו ודבש מלוח של ענבל פיית
- בחדרי בשיתוף רמי לוי
- י"ז אדר ב' התשפ"ב
30 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים:
לתחתית בצק פריך:
1 חבילת בצק פריך מתוק “רמי לוי”, מופשר לפי הוראות היצרן
למלית דבש מלוח וקשיו:
100 גרם חמאה
60 גרם (רבע כוס ועוד כף) סוכר דמררה
170 גרם (חצי כוס) דבש טהור מפרחי בר “רמי לוי”
60 מ”ל (רבע כוס) שמנת להקצפה
1 כפית תמצית וניל
1/3 כפית מלח
200 גרם אגוזי קשיו קלופים טבעיים, או קלויים ללא מלח
מעט מלח ים אטלנטי או מלח גס, להגשה
אופן ההכנה:
לתחתית בצק פריך: משטחים את הבצק על תחתית תבנית 20x20 ס"מ, מנקבים במזלג ומקפיאים לחצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו, אופים את תחתית הבצק 16-20 דקות להזהבה קלה, מצננים.
למלית דבש מלוח וקשיו: בסיר בינוני-קטן מבשלים חמאה עם סוכר דמררה ודבש על להבה בינונית תוך עירבוב לעיתים, עד שהחמאה והסוכר נמסים והתערובת מגיעה לרתיחה.
מנמיכים מעט להבה ומבשלים את התערובת 5 דקות נוספות תוך בעבוע בינוני ועירבוב לעיתים.
מסירים את התערובת מהכיריים. מוסיפים שמנת להקצפה, תמצית וניל ומלח ומערבבים (זהירות מהאדים). מצננים.
מפזרים את אגוזי הקשיו על תחתית הבצק ויוצקים מעל את מלית הדבש.
אופים 25-30 דקות כך שהמלית מבעבעת מאוד וקצת משחימה אך עדיין רוטטת וזה בסדר, היא תתייצב לאחר שתצטנן.
מעבירים בעדינות סכין מסביב לדפנות כדי לשחרר את המאפה ומצננים היטב לכמה שעות עד שהמלית מתייצבת.
פורסים את המאפה לקוביות קטנות, מפזרים מעל מעט מלח ים אטלנטי או מלח גס לפני ההגשה. שומרים את הקוביות בקופסה אטומה במקום מוצל בטמפרטורת החדר או במקרר.
לרכישת מוצרי המתכון>>>
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות