מוצלח
מתכון לעניבות שומשום מעולות
מתכון לעוגיות מוצלחות וטעימות, עניבות שומשום בציפוי סירופ מתוק, מתאימות לכל אירוח או אירוע חגיגי
- נועם זיגדון
- י"ח אדר ב' התשפ"ב

לעניבות שומשום מעולות צילום: נועם זיגדון
מתכון לעניבות שומשום מעולות / נועם זיגדון
המצרכים לעניבות שומשום מעולות:
כוס מדידה חד פעמית חמה
לבצק:
- 4 כוסות שומשום לבן
- 4 כוסות קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 1 מחמאה או מרגרינה
- 1 ביצה L
- 1 כוס מים
לסירופ:
- 3 כוסות סוכר
- ¼-1 כוסות מים
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה לעניבות שומשום מעולות:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים את הבצק לריבוע בעובי 3 ס"מ וקורצים לריבועים קטנים
- מחברים בין שתי קצבות של ריבוע ומדביקים עם טיפת מים
- מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב
הכנת הסירופ:
- בסיר מכניסים את כלח מצרכי הסירופ ומבשלים במשך כ-15 דקות על האש עד להמסה וקבלת סירופ חלק.
- מצננים את העניבות המטוגנות וטובלים אותם בסירופ.
- מפזרים מעל שומשום ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות