ללא התפחה
מתכון ללחם סודה אירי עם חמוציות
לחם מיוחד ומלא טעמים בשילוב חמוציות וגרעיני חמנייה המעניקים טעם משובח יותר, מתכון ללא כל צורך בהתפחה או שמרים, הסודה לשתיה וחומציות הריוויון אחראים לתפיחה המדהימה שלו
- נועם זיגדון
- י"ז אדר ב' התשפ"ב
- 1 תגובות
לחם סודה אירי עם חמוציות צילום: נועם זיגדון
מתכון ללחם סודה אירי עם חמוציות / נועם זיגדון
המצרכים ללחם סודה אירי עם חמוציות:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 4 כוסות קמח לבן
- 1 כפית גדושה סודה לשתייה
- ½- 1 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה L
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1+3/4 כוסות ריוויון
- 1 כוס חמוציות
- 2 כפות גרעיני חמנייה קלופים
אופן ההכנה ללחם סודה אירי עם חמוציות:
- מכניסים לקערה את הקמח, הסודה לשתיה, הסוכר והמלח ומערבבים.
- בקערה נוספת טורפים את הביצה עם החמאה והריוויון.
- מעבירים את התערובת הטרופה אל תוך קערת הקמח ומערבבים עד שמתקבל גוש בצק אחיד
- מוסיפים את החמוציות
- מקמחים משטח עבודה ומגלגלים את הבצק לכדור, מצפים את חלקו העליון של כדור הבצק בגרעיני חמנייה.
- מקמחים את כדור הבצק מכל הצדדים, עושים חתך בצורך של איקס במרכז הכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 150° ואופים במשך כ-50 דקות עד שהלחם מזהיב
- ניתן להחליף את החומציות באגוזים, זיתים, בצל מטוגן, עשבי תיבול או כל מה שאוהבים.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות