י"ב חשון התשפ"ה
13.11.2024
חגיגה מסוכנת

תחגגו את פורים, רק בלי קונפטי • פגיעה בלתי הפיכה

רגע לפני החגיגות של פורים, מחקר חדש שנערך בבית החולים שניידר לילדים מזהיר מפני השימוש בקונפטי. פרופ' גד דותן ממובילי המחקר: "הסכנה בעיקר בקרב ילדים"

תחגגו את פורים, רק בלי קונפטי • פגיעה בלתי הפיכה
אילוסטרציה צילום: unsplash

בימים אלו בהם נערכות מסיבות וחגיגות פורים הכוללות מגוון אביזרים, כדאי להכיר כי מחקר שפורסם לאחרונה בהובלתו של פרופ' גד דותן, מנהל יחידת עיניים במרכז שניידר לרפואת ילדים, מעלה כי שימוש בקונפטי עלול לגרום לפגיעות חמורות ונזקים בלתי הפיכים לראייה, בעיקר בקרב ילדים.

במחקר נבחנו כל המקרים שכללו פציעות עיניות כתוצאה משימוש בקונפטי בשנים האחרונות. מניתוח מקרי הפציעה עולה שמרבית הנפגעים היו אלה שעמדו בסמוך למחזיק הקונפטי שפתח את הגליל - ולא הוא עצמו.

חלק מהפציעות היו קלות וכללו שריטה בקרנית או דימום חיצוני שלרוב נספג מעצמו, אולם היו גם מקרים חמורים יותר, בהם שני מקרים של ילדים שנזקקו לניתוחי חירום להצלת הראיה, שכללו תפירה של הקרנית וניקוז דימום מהרשתית.

פרופ' גד דותן. צילום: דוברות מרכז שניידר.

בשל גובהם הנמוך, ילדים חשופים לפציעות קשות יותר בהשוואה למבוגרים, כתוצאה מקרבה של העין לקונפטי המפזר את החלקיקים בצורת הדף.

הקונפטי המורכב מחלקיקים העשויים מתערובת של נייר עם פלסטיק ולעיתים גם אלומיניום עלול לגרום לפציעה קשה לעין, ולמרות שמרבית הפציעות קלות והראייה מתאוששת, בחלק מהמקרים מדובר בפגיעה בלתי הפיכה עד כדי נזק קשה וקבוע לראייה.

לדברי פרופ' גד דותן, מנהל יחידת עיניים במרכז שניידר לרפואת ילדים: "בשנים האחרונות טיפלנו בשניידר במספר מקרים של פגיעות בעין מחלקיקי קונפטי, ולצערי, מרבית האנשים עדיין אינם מודעים לסכנה הכרוכה בשימוש בקונפטי, בעיקר בקרב ילדים. אמנם מרבית הפציעות קלות יחסית, אבל בחלק מהמקרים עלולה להיגרם פגיעה בלתי הפיכה עד כדי נזק קשה וקבוע לראייה".

מסיבת פורים חג פורים קונפטי

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}