מוצלח וטעים
מתכון ללחם כפרי בסיסי
אוהבים לחם כפרי? קבלו מתכון מוצלח וטעים שהולך טוב עם חמאה רכה וסלט ירקות עשיר, תמיד תוכלו לשלב אותו בארוחות ערב או בוקר ובכך לשדרג את הארוחה ליוקרתית יותר
לחם כפרי בסיסי צילום: גיל אבירם
מתכון ללחם כפרי בסיסי / אודיה אלקובי
כמות: 2 כיכרות. זמן ההכנה: שעה ורבע. רמת קושי: קל
המצרכים ללחם כפרי בסיסי:
- 300 גרם קמח שיפון
- 700 גרם קמח לחם
- 20 גרם שמרים טריים
- 700 גרם מים
- 10 גרם מלח
- ניתן להוסיף תוספות - כגון: גרעיני חמנייה, דלעת, אגוזים וכו' (עד 200 גרם)
אופן ההכנה ללחם כפרי בסיסי:
- מחממים תנור ל 230 מעלות.
- בקערת המיקסר מערבבים את הקמחים שמרים טריים ומים, לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק גמיש דביק ומעט נוזלי.
- אם בחרתם להוסיף את האגוזים והגרעינים זה הזמן, מכניסים למיקסר ביחד עם העיסה ומערבלים במשך דקה נוספת.
- מחלקים את הבצק ומניחים בתבנית לחם משומנת, להתפחה של שעה לפחות, לאחר ההתפחה מברישים בביצה ומכניסים לאפייה.
- בסוג לחם הזה אופים עם לחות (שמים קערת מים בתחתית התנור) ל-20 דקות מוציאים את קערת המים וממשיכים לאפות למשך 15 דקות.
- לאחר מכן מוצאים את הלחם מהתבנית ואופים ללא תבנית למשך 10 דקות.
זמן אפייה כולל: 45 דקות
מצננים לפחות שעה לפני הפריסה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון באדיבות: מגזין ''טועמיה"
סטיילינג: שימרית לוי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות