כ"ו כסלו התשפ"ה
27.12.2024
כינוס הצלת חיים

מאות רבני ערים השתתפו ביום עיון של מכון אריאל וכללית בנושא רפואה במדינה

הרה"ר לישראל הגר"ד לאו: "עשרת אלפים נפטרו כאן בקורונה ולא זוכרים אותם, חייבים לעשות השתדלות בשביל הצלת חיים" • מנכ"ל כללית רות רלב"ג: "לקהילה יש השפעה חשובה על הבריאות של החברים בה. אנחנו מתאמצים מאוד לבצע עוד ועוד התאמות בשירותי הבריאות לטובת מטופלים שלנו מכל האוכלוסיות"

מאות רבני ערים השתתפו ביום עיון של מכון אריאל וכללית בנושא רפואה במדינה
יום עיון צילום: יח"צ

מאות רבנים השתתפו בתכנית ימי העיון לרבני ישראל שעורך מידי שנה מכון אריאל. הכנס השנה, שהתקיים בשיתוף כללית, נערך לאחר הפסקה קצרה בעקבות הקורונה. נושא הכנס השנתי, הוקדש לסוגיה המסועפת והמורכבת של רפואה במדינה, משלל היבטים הלכתיים. כך למשל התקיים מושב מיוחד שעסק בשאלות מהותיות של הצלת חיים העולות מדיוניה ופעילותה של ועדת סל התרופות.

במושב הפתיחה שנפתח באמירת פרקי תהילים לזכות כלל עם ישראל בארץ ובתפוצות, השתתפות גם הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו, מנכ"ל כללית הגב' רות רלב"ד, מנהל מחוז צפון של כללית ד"ר מרדכי דיין, לצד רבנים חשובים ואישי ציבור מהשלטון המקומי ומשרדי ממשלה.

בדבריו לרבני הערים שנכחו בכנס, התייחס הרב הראשי לישראל הגר"ד לאו לאלפי הנפטרים במגפת הקורונה: "עשרת אלפים אנשים, אנחנו אפילו לא יודעים את שמותיהם. אל לנו לשכוח אותם ולעבור על כך לסדר היום, אני לא שלם עם זה, אני כואב מאוד את אובדן החיים היקרים האלה. בתקופת הקורונה למדנו שמחויבים לעשות השתדלות מקסימלית ואפילו במחיר של ויתור הנוחות לטובת הצלת חיים. הלקח מהקורונה צריך להוביל להתחזקות בהלכות שבין אדם לחברו. עלינו להרגיש את מה שצריך להרגיש לב יהודי כאשר אחיך בצרה".

כאמור, הכנס נערך בשיתוף כללית, אשר לקחה על עצמה את הובלת נושא החיבור בין ההלכה לרפואה, ולהיות הגורם המקצועי בדיונים המצריכים את חוות הדעת של עולם הרפואה. לאור החיבור, בחרה מנכ"ל כללית הגב' רות רלב"ג, לכבד את האירוע בנוכחותה. בדבריה, היא הרחיבה על פעילות כללית במהלך תקופת הקורונה ואמרה "הגענו לגר"ח קנייבסקי וגם לרבנים אחרים כדי לקבל את ברכתם, כדי שיהיה אפשר להגיע לציבור שחיכה לשמוע את דעת התורה כדי לדעת מה נכון עבורו לעשות. כללית הובילה את העברת המידע הרפואי על החיסונים לגדולי פוסקי ההלכה, זאת בכדי לצמצם סיכונים ולהציל כמה שיותר נפשות. המגפה הזאת היא בעלת עוצמה גדולה, אנחנו בין הגל הזה לגל הבא, יש עדיין עשרות אלפי מטופלים בקהילה, שבהם אנחנו מטפלים יום יום שעה שעה", אמרה הגב' רלב"ג.

בהמשך דבריה הוסיפה רלב"ג: "היכולת לעבוד בקהילה היא הרבה יותר מורכבת וצריך לעשות התאמה לציבורים שונים. כדי לתת שירותי בריאות איכותיים ומצטיינים, צריך לעשות התאמה. אנחנו מתאמצים מאוד לבצע עוד ועוד התאמות בשירותי הבריאות לטובת כלל הלקוחות ובתוכם גם למגזר החרדי".

גם רבה של כללית הגר"מ לפקיבקר, השתתף בכנס ואף נטל חלק בפאנל מיוחד שעסק בשאלת "כשרות ושבת במרכזים רפואיים באופן של לכתחילה". במהלך הדיון אמר הרב לפקיבקר כי אדם שאוכל במלון שלא בכשרות מהודרת, עלול ח"ו להיכשל בבישול עכו"ם, מכיוון שמטבח מוסדי מתחיל לבשל בשעה ארבע לפנות בוקר והמשגיחים מגיעים רק בשעה שבע או שמונה בבוקר. לכן במרכזים הרפואיים של כללית הותקנו פתרונות טכנולוגיים הכוללים מערכות ביומטריות מתוחכמות המאפשרות שליטה ומתן סמכות להדלקת התנור והכיריים רק לעובדי מטבח שמורשים הלכתית על ידי רב בית החולים".

הדיונים בין רבני הערים ורבה של כללית, המשיכו גם לאחר סיום הפאנל. רבים מהנוכחים, ביקשו לשמוע מהרב לפקיבקר עוד על תחומי כשרות ושבת בכללית ועל הפתרונות הטכנולוגיים המאפשרים הגברת שמירת המצוות במרכזים הרפואיים של כללית.

מנהל מחוז צפון של כללית ד"ר מרדכי דיין, קידם את משתתפי הכנס בברכת ברוכים הבאים ופירט על הממשקים של מחוז צפון עם הציבור החרדי והסוגיות ההלכתיות הרפואית העולות במהלך השנה. "באזור הצפון כולו אנו חווים הגירה חיובית של קהילות חרדיות. אם זה בטבריה, בנוף הגליל, בעפולה או בערים אחרות. בכל מקום אנו פועלים להתאים את שירותי הבריאות לצרכי הקהילה, כך פעלנו גם בתקופת הקורונה וכך אנחנו פועלים לאורך כל השנה ובתקופות שגרה. כחלק מהשירותים לציבור החרדי, אנו מקיימים כנסים בנושאי רפואה והלכה ומרחיבים את השירותים ופריסת המרפאות בריכוזים חרדים", אמר ד"ר דיין.

בדבריו שיתף ד"ר דיין גם על הפעילות היצירתית של מחוז צפון בתקופת הקורונה. כך למשל סיפר שהצוותים הרפואיים במחוז היו הנחשונים באשפוזים ביתיים, וביוזמות נוספות שנועדו להעניק שירותי בריאות טובים בתוך הקהילה, כדי להפחית את העומס מבתי החולים. "אחד הדברים המעניינים שנעשו במחוז, היה מחקר שנעשה בבית חולים העמק בעפולה וגילה כי אמונה ורוחניות עשויות להיות מקור של חוסן עבור חולי קורונה ולסייע להם בהתמודדות עם המחלה".

לדברי הרב אברהם קונסקי מנהל המחלקה החרדית בכללית: "כללית מבינה את חשיבות החיבור בין הלכה לרפואה ומקיימת מגוון שיתופי פעולה עם גופים הלכתיים ורבניים לאורך כל השנה. אנו עדים לצמא הרב שקיים בקהל למידע מוסמך מקצועי המשלב ידע הלכתי ורפואי, ועל כן אנו פועלים להנגיש את המידע הרפואי המורכב לשולחנם של פוסקי ההלכה. כללית שפועלת בסטנדרטים הגבוהים ביותר של מקצועיות רפואית ושירות מצטיין, לקחה על עצמה לנהוג באותם סטנדרטים גם בהנגשת המידע הרפואי הלכתי לכלל לקוחות כללית בכל הריכוזים החרדים ברחבי הארץ".


שירותי בריאות כללית מכון אריאל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}