מאפה יוקרתי
מתכון לבורקיטס במלית בטטה גבינה צהובה וירק
ארוחת בוקר, ערב או תוספת מושלמת לארוחה חלבית משובחת, מתכון לבורקיטס הממולא בקוביות בטטה אפויות ומתובלות בשילוב של גבינה צהובה, ירק קצוץ וטימין, המעניקים את הטעם המיוחד למאפה יוקרתי
- שולמית שחר
- כ"ז אדר א' התשפ"ב
בורקיטס במלית בטטה גבינה צהובה וירק צילום: שולמית שחר
מתכון לבורקיטס במלית בטטה גבינה צהובה וירק / שחר שולמית
המצרכים לבורקיטס במלית בטטה גבינה צהובה וירק:
מידות אוניברסליות
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 20 גרם אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה (או מחמאה רכה)
- 1 כוס שמן
- 1 כף מלח
- 2 כפות סוכר
- 1.5 כוסות מים
למלית:
- קוביות בטטה אפויות ומתובלות לפי טעמכם
- גבינה צהובה מגורדת
- חופן פטרוזליה קצוצה
- טימין (אופציונלי)
אופן ההכנה לבורקיטס במלית בטטה גבינה צהובה וירק:
- בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח עם אבקת אפייה, מחמאה, שמן ומלח
- מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק
- מניחים את הבצק מכוסה למנוחה של 15 דקות
- מרדדים את הבצק על גבי נייר אפיה לעובי של 3 מילימטר וקורצים עיגולים
- מניחים בכל עיגול מעט בטטה וגבינה צהובה
- מפזרים מעל פטרוזיליה וטימין וסוגרים היטב לצורת משולש
- מורחים כל בורקיטס בביצה טרופה ומפזרים מעל קצאח
- אופים את הבורקיטס בתנור על 170 מעלות במשך כ20 דקות או עד הזהבה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות