י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
מעולה לנשנוש

מתכון למקלות שום מושלמים ונדירים

מתכון מעולה לנשנוש קריספי ממכר וטעים במיוחד, בהגשה לצד מבחר גבינות תקבלו ארוחה קלילה וטעימה במיוחד

מתכון למקלות שום מושלמים ונדירים
מקלות שום צילום: עליזה עליון

מתכון למקלות שום מושלמים ונדירים / עליזה עליון

המצרכים למקלות שום מושלמים ונדירים:

לבצק:

  • 3.5 כוסות קמח מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס שמן (רצוי זית)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כף מלח
  • 1.5 כוסות מים פושרים

לשמן השום:

  • 1 כוס שמן זית
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כפית טימין
  • 1/2 כוס כוסברה או שמיר קצוצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת שום או שום גבישי ושן שום קצוצה
  • שומשום

אופן ההכנה למקלות שום מושלמים ונדירים:

  1. בכוס מערבבים את כל המצרכים לשמן השום
  2. בקערה נוספת מערבבים את כל מצרכיי הבצק עד לקבלת בצק דביק מעט (לא לפחד זה מה שנותן את הקריספיות)
  3. מתפיחים את הבצק במשך כשעה ומחלקים לכדורים בגודל שזיף
  4. מרדדים כל כדור לצורת מקל
  5. ומניחים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפיה
  6. מברישים את מקלות הבצק בשמן השום ומפזרים שומשום
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 210 מעלות  (לא טורבו, בכדי שלא יתייבשו)
  8. אופים במשך כרבע שעה או עד להשחמה נאה  
  9. מוציאים מהתנור מצננים מעט ומגישים לצד מבחר גבינות.

הערה: ניתן להוסיף לשמן השום - כפית פסטו מוכן (מוכרים בסופר) או למרוח את המקלות רק בפסטו.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון מקלות נשנושים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}