מעולה לנשנוש
מתכון למקלות שום מושלמים ונדירים
מתכון מעולה לנשנוש קריספי ממכר וטעים במיוחד, בהגשה לצד מבחר גבינות תקבלו ארוחה קלילה וטעימה במיוחד
- עליזה עליון
- כ"ג אדר א' התשפ"ב
- 1 תגובות
מקלות שום צילום: עליזה עליון
מתכון למקלות שום מושלמים ונדירים / עליזה עליון
המצרכים למקלות שום מושלמים ונדירים:
לבצק:
- 3.5 כוסות קמח מנופה
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 ביצה
- 1/4 כוס שמן (רצוי זית)
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כף מלח
- 1.5 כוסות מים פושרים
לשמן השום:
- 1 כוס שמן זית
- 1 כפית אורגנו
- 1 כפית טימין
- 1/2 כוס כוסברה או שמיר קצוצים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת שום או שום גבישי ושן שום קצוצה
- שומשום
אופן ההכנה למקלות שום מושלמים ונדירים:
- בכוס מערבבים את כל המצרכים לשמן השום
- בקערה נוספת מערבבים את כל מצרכיי הבצק עד לקבלת בצק דביק מעט (לא לפחד זה מה שנותן את הקריספיות)
- מתפיחים את הבצק במשך כשעה ומחלקים לכדורים בגודל שזיף
- מרדדים כל כדור לצורת מקל
- ומניחים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפיה
- מברישים את מקלות הבצק בשמן השום ומפזרים שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 210 מעלות (לא טורבו, בכדי שלא יתייבשו)
- אופים במשך כרבע שעה או עד להשחמה נאה
- מוציאים מהתנור מצננים מעט ומגישים לצד מבחר גבינות.
הערה: ניתן להוסיף לשמן השום - כפית פסטו מוכן (מוכרים בסופר) או למרוח את המקלות רק בפסטו.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות