טעם מושלם
מתכון לטבאחה בסאלק – חתיכות בשר עם עלי סלק ותפוחי אדמה
מתכון מעולה לתבשיל עסיסי ומשובח, הנקרא טבאחה בסאלק, הוא מורכב מעלי סלק טחונים המתבשלים עם חתיכות בשר, תפוחי אדמה, בצלים קצוצים ושעועית לבנה, בתוספת קציצות סולת טעימות המעניקות את הטעם המושלם לתבשיל
- נועם זיגדון
- כ"ג אדר א' התשפ"ב
- 1 תגובות
חתיכות בשר עם עלי סלק ותפוחי אדמה צילום: נועם זיגדון
מתכון לטבאחה בסאלק – חתיכות בשר עם עלי סלק ותפוחי אדמה / נועם זיגדון
המצרכים לטבאחה בסאלק – חתיכות בשר עם עלי סלק ותפוחי אדמה:
לתבשיל:
- 6--8 מנות עוף או בשר
- 1/4 ק"ג שעועית לבנה מושרת
- 8 עלי סלק ירוק
- 1 חבילה כוסברה קצוצה
- 2 בצלים קצוצים
- 2 פלפל חריף ירוק קצוץ או כף פפריקה חריפה
- 1/2 ראש שום
- 1 כף כמון
- שמן בכמות נדיבה
- תפוחי אדמה
- 1/2 כף מרק עוף
- מלח
לקוקלות:
- 1 כוס סולת
- ½ כף פפריקה מתוקה
- ¼ כפית פפריקה חריפה
- בצל קצוץ דק
- חתיכות שומן
- חתיכות של עוף או בשר
- פיטרוזליה קצוצה
- תבלין בזאר (של מפרום )
- מלח
- 2-3 ביצים
אופן ההכנה לטבאחה בסאלק – חתיכות בשר עם עלי סלק ותפוחי אדמה:
הכנת התבשיל:
- מוציאים את החלק הלבן של עלי סלק ומשתמשים רק בעלים הירוקים
- משרים את העלים במים רותחים למשך רבע שעה, שוטפים אותם היטב ומטגנים בשמן תוך כדי ערבוב והשגחה עד שיתרככו ויקבלו צבע שחום.
- מקררים אותם מעט וטוחנים בבלנדר.
- מטגנים בצל קצוץ בסיר רחב עם שמן, מוסיפים את הבשר או העוף ומטגנים משני צדדים
- מוסיפים כף גדושה מעלי הסלק הטחון עם כוס מים ומערבבים.
- מוסיפים את השום, הכוסברה, השעועית, התבלינים ותפוחי אדמה ומוסיפים מים
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על אש נמוכה במשך כשעה
הכנת הקוקלות:
- בקערה, מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת עיסה אחידה.
- יוצרים כדורים ומכניסים לתבשיל
- מכסים את הסיר ומבשלים כ-½ שעה נוספת.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות