תוספת בשרית מושלמת
מתכון לקציצות בקר ברוטב חרדל ודבש
מתכון משובח לקציצות בקר המתבשלות ברוטב חרדל, דבש בשילוב צ'ילי מתוק ומגוון תבלינים מעניקים לכם תוספת בשרית מושלמת וטעימה במיוחד

קציצות בשר עם נגיעות דבש צילום: depositfhotos
מתכון לקציצות בקר ברוטב חרדל ודבש / שף חיים בורנשטיין
מנות: 10. זמן ההכנה: 50 דקות. רמת קושי: קל
המצרכים לקציצות בקר ברוטב חרדל ודבש:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 1 בצל גדול
- 1 גזר שלם מקולף
- 1 ענף סלרי
- 1/2 כוס אורז מבושל
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פלפל שחור
- מעט מלח
- 1 כפית פילדלפיה (ניתן להשיג בכל חנות תבלינים)
לרוטב:
- 2 כוסות ציר בקר (או מים)
- 2 כפות חרדל
- 2 כפות דבש
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- קורט פלפל שחור
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה לקציצות בקר ברוטב חרדל ודבש:
- נכניס את הבשר הטחון לקערה גדולה
- ונגרד את הבצל והגזר מעל, קוצצים דק את הסלרי ומוסיפים לקערה.
- מפזרים את התבלינים והאורז המבושל ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
- ונכניס לקירור למשך כ-30 דקות עד להתייצבות התערובת.
- בינתיים נכין את הרוטב, מרתיחים את ציר הבקר בסיר ולאחר מכן נצרף את שאר המרכיבים ונערבב היטב.
- כשהנוזלים רותחים נתחיל לעשות קציצות לתוך הסיר בגודל של בערך כ-70 גר' ליח' נכסה את הסיר ונבשל כחצי שעה.
טיפ: מומלץ לבקש מהקצב שיטחן לכם בשר מס'2 ומס' 10 ביחד. השילוב של זה הוא מעולה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון באדיבות: מגזין "טועמיה"
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות