מתכון ללחם במילוי כרובית עם חמוציות וירוקים
ארוחת ערב עם לחם מושלם וטעים, מתכון ללחם במילוי של תערובת עשירת ירקות המורכבת מכרובית, בצל, כוסברה, פטרוזיליה, שמיר וחמוציות המעניקים לכם יחד לחם מיוחד המתאים להגשה לצד סלט ירקות עשיר וכוס תה חם
- שולמית שחר
- י"ט אדר א' התשפ"ב
מתכון ללחם במילוי כרובית עם חמוציות וירוקים / שחר שולמית
המצרכים ללחם במילוי כרובית עם חמוציות וירוקים:
מידות אוניברסליות
לבצק:
1 ק''ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1 כף מלח
1/2 כוס שמן
2 + 3/4 כוסות מים פושרים
למלית:
4 בצלים גדולים
1 כרובית בינונית
1/2 חבילה כוסברה
1/2 חבילה פטרוזיליה
1/2 חבילה שמיר
1 כוס חמוציות מיובשות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה ללחם במילוי כרובית עם חמוציות וירוקים:
הכנת הבצק:
שמים בקערת המיקסר את המצרכים היבשים ובעזרת וו לישה מערבבים אותם דקה
מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים את הבצק עוד כ10 דקות (הבצק יוצא רך וטיפה דביק )
עוטפים את הבצק לכדור עם מעט שמן ומכסים בנילון נצמד להכפלת הנפח
הכנת המלית:
מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים אותה עם מיים ומלח עד לריכוך ומסננים אותה היטב מהמים
מפרקים את הכרובית עם הידיים לחתיכות קטנות
קוצצים ומטגנים את הבצל עד הזהבה
קוצצים דק את הירק
מוסיפים לסיר עם הכרובית את שאר המצרכים של המלית ומערבבים לאיחוד טעמים
חוזרים לבצק שבינתיים הכפיל את נפחו ומעבדים אותו בידיים עוד מספר דקות ומחלקים אותו ל4 חלקים שווים מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על גבי משטח מקומח להתפחה נוספת של 1/4 שעה
מניחים על השיש 2 ניירות אפיה ומקמחים אותם
מניחים בכל אחד מהניירות חתיכת בצק ומקמחים אותו מעט גם מלמעלה
פותחים לאט בידיים את הבצק לצורה מלבנית בגודל של נייר האפיה
מניחים בכל חלק פס מהמלית ומגלגלים לגלילה
מניחים את הגלילות בתבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפיה
ומורחים אותן בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שמיר
לאחר 20 דקות אופים את הגלילות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות בשליש התחתון של התנור כחצי שעה עד הזהבה
מיד כשמוציאים את הלחמים מהתנור מכסים אותם בניילון ומעל מגבת ל 1/4 שעה
זה הזמן להכין סלט טוב שאתם אוהבים ביחד עם כוס תה או קפה ולהתענג
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות