י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
טעם בלתי נשכח

טעם בלתי נשכח: סטייק גורמה שתלמדו להכין בעצמכם

מתכון משודרג שתוכלו להכין בעצמכם: מנת בשר משובחת במיוחד, בטעם בלתי נשכח! • בנוסף, תוכלו להירשם לסדנאות עם כל הטיפים שישדרגו לכם את הארוחה הבאה שתבשלו  

טעם בלתי נשכח: סטייק גורמה שתלמדו להכין בעצמכם
סטייק אסאדו צילום: שושי סירקיס

שף ציפי כהן

מתכון משודרג שתוכלו להכין בעצמכם

רוצים לקחת את הידע שלכם למקצוע שידע להמיר לכם הרבה כסף?

מוזמנים לבקר באתר הקמפוס הקולינרי.

ללימודי קולינריה לחצו כאן>>>

ללימודי קונדיטוריה לחצו כאן>>>

החומרים הדרושים:

8 פרוסות (1 ק"ג) סטייק אסדו/ ספייריבס (או סטייק אנטריקוט / כתף / רצועות אסדו / לשון)

שמן לטיגון

בצל גדול פרוס

שקית בצלצלי שאלוט שלמים או חצויים- לבחירה

5 שיני שום

חצי צנצנת דובדבנים בסירופ

2 מקלות קינמון

4 כפות תרכיז רימונים

3 כפות סילאן

חצי כפית פפריקה מעושנת

חצי כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור גרוס

שקית ערמונים קלויים

אופן ההכנה:

> מטגנים את פרוסות הבשר מכל הכיוונים לסגירה, מוסיפים את הבצלים והשום לסיר, מכסים במים ומבשלים כשעה וחצי ועד שעתים.

> מוסיפים לסיר דובדבנים עם הנוזלים, רכז רימונים, מקלות קינמון, סילאן, ותבלינים ומבשלים עוד כחצי שעה לריכוך מלא.

> טוחנים במקל בלנדר או מעבד מזון את הערמונים עם מעט ממי הבישול של הבשר, למרקם קרמי חלק.

> מגישים את הבשר עם הדובדבנים ובצלי השאלוט, ומזלפים מעט מקרם הערמונים.

* אם משתמשים בגוש בשר כתף או לשון, מכניסים את הבשר לסיר מלא במים רותחים, מבשלים שעתים לריכוך. מצננים , אם משתמשים בלשון, יש לקלף את הקליפה.

מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצלים עם השום, מסדרים מעליהם את פרוסות הבשר, הדובדבנים ויתר החומרים, מוסיפים ממי הבישול של הבשר לכסוי הפרוסות, מרתיחים ומבשלים עוד שעה עד לריכוך מלא.

(מצוין בהקפאה)

מתעניינים בלימודי בישול? רוצים לקחת את הידע שלכם למקצוע שידע להמיר לכם הרבה כסף?

מוזמנים לבקר באתר הקמפוס הקולינרי.

ללימודי קולינריה לחצו כאן>>>

ללימודי קונדיטוריה לחצו כאן>>>

סטייק אסאדו

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}