הדיל נחשף והחרדים שותקים • מינהל ליטאי ומינהל ספרדי-חילוני
במסגרת עתירה שהוגשה לבית המשפט כנגד החלטת העירייה לבטל את הבחירות הדמוקרטיות למינהלים הקהילתיים ברמות, נחשף הדיל – מינהל אחד בשליטת הליטאים ומינהל שני בשליטת הספרדים והחילונים • וגם: שתיקת הנציגים החרדים שזנחו את המאבק על הציביון | כל הפרטים
שכונת רמות בירושלים סוערת, כפי שדווח בהרחבה ב'בחדרי חרדים', בעקבות החלטת עיריית ירושלים לבטל את הבחירות הדמוקרטיות למינהלים הקהילתיים בשכונה. המשמעות היא שברמות יהיו שני מינהלים, אחד חרדי והאחד חילוני.
בעקבות הדיל, נקבע שיוכלו להתמודד ב"בחירות קהילתיות" למינהל רמות אלון רק "מי שהיה פעיל במינהל במשך שנתיים ומשתייך לאוכלוסיות שלהם המינהל נותן שירותים", במילים אחרות - רק מי שאינו חרדי יוכל להגיש מועמדות.
ל'בחדרי חרדים' נודע כי בעקבות החלטת העירייה, עתר המינהל הקהילתי החרדי לבית המשפט, בטענה כי ביטול הבחירות הוא צעד לא דמוקרטי שפוגע בזכות התושבים לבחור את נציגיהם. בעתירה הם תוקפים גם את הליך קבלת ההחלטה לביטול הבחירות בעירייה, שנעשה ללא עבודת מטה מסודרת ובניגוד לחוק.
עוד בנושא:
רמות: ׳דגל׳ נכנעו במאבק על צביון השכונה
בית המשפט מתערב ומבקש הבהרות מעיריית ירושלים
במסגרת העתירה הם מציעים לאחד את המינהלים הקהילתיים ולערוך בחירות דמוקרטיות או לחלק את השכונה לשניים ולערוך בחירות דמוקרטיות לשני המינהלים, נזכיר כי לחרדים יש רוב מובהק בשכונה. מעניין יהיה לראות את התייחסות בית המשפט המחוזי שכבר קבע דיון לעוד שבועיים.
תמוהה עוד יותר שתיקת הנציגים החרדים בכיכר ספרא, שממלאים פיהם מים. כאשר במשך שנים רבות הנציגים נאבקו ונלחמו באפליה של העירייה, שלא הסכימה לערוך בחירות דמוקרטיות ברמות מתוך חשש שהחרדים יקבלו רוב - היחיד שהעז להתנגד לביטול הבחירות הדמוקרטיות, הוא נציג חסידות גור יוחנן ויצמן.
המאבק על המנהל החילוני מתנהל למעלה משני עשורים, כאשר רבני השכונה דרשו לקיים בחירות דמוקרטיות. הבטחה שהושמעה גם במהלך קמפיין הבחירות, אלא ש"ברגע האמת" בעקבות דיל שפרטיו טרם ברורים, הביעה הנציגות החרדית בדגל התורה וש"ס נכנעה והסכימה לזנוח את המאבק בעניין המינהל החילוני ברמות א', וכן ויתרה על האפשרות להוכיח שהחרדים מהווים רוב גורף בשכונה.
בעירייה הגיבו לעתירה בטענה כי יש לדחותה על הסף ואף לחייב את העותרים בהוצאות, ואילו במינהל הקהילתי רמות אלון (החילונית) טוענים בתגובה שהגישו לבית המשפט, שהסיבה לפיצול המנהלים הוא בכלל על רקע עדתי: "מנהל קהילתי מעלה רמות (החרדי) מעניק שירותים רק לשליש מהשכונה שהם הציבור הליטאי, כאשר הציבור הספרדי שמהווה כשליש האוכלוסייה בשכונה מקבל שירות מהמינהל שלהם", כלומר ממנהל רמות אלון - החילוני.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 12 תגובות