אפויות בתנור
מתכון לקציצות דגים ברוטב פיקנטי וירק קצוץ
מנה פיקנטית וטעימה במיוחד, מתכון לקציצות דגים ברוטב אדום ועסיסי, בהגשה לצד אורז לבן או קוסקוס תקבלו מנה עשירה ומוצלחת
- נועם זיגדון
- ט' אדר א' התשפ"ב
קציצות דגים ברוטב פיקנטי וירק קצוץ צילום: נועם זיגדון
מתכון לקציצות דגים ברוטב פיקנטי וירק קצוץ / נועם זיגדון
המצרכים לקציצות דגים ברוטב פיקנטי וירק קצוץ:
לקציצות:
- 6 דגי מושט מפולטים ללא עור חתוכים בסכין לקוביות קטנות
- 1 ביצה L
- 4 כפות פירורי לחם
- ½ צרור כוסברה קצוצה
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל ירוק חריף - אופציונלי
- 5 שיני שום כתוש
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
לרוטב:
- 2 גמבות חתוכות לקוביות קטנות
- 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
- צרור כוסברה קצוצה
- 6 שיני שום פרוס
- 1 כפית אבקת מרק
- 1 כף רסק
- ¼ כוס שמן
- ¼ כוס מים
- ½ כף מלח
- ¼ כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- ¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה לקציצות דגים ברוטב פיקנטי וירק קצוץ:
הכנת הקציצות:
- בקערה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת עיסה אחידה
- מניחים בצד למשך כחצי שעה לספיגת טעמים ונוזלים, יוצרים כדורים ומניחים בקערה.
הכנת הרוטב:
- מסדרים בתבנית את השום, העגבניות והגמבות, עליהם מניחים את הקציצות.
- בקערה נפרדת מערבבים את הרסק עם השמן, המים והתבלינים ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב חלק.
- את הרוטב יוצקים מעל הקציצות ומפזרים כוסברה קצוצה
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומחוררים את נייר הכסף בעזרת שיפוד
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים במשך כחצי שעה. לאח''מ מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-20 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות