י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
אפויות בתנור

מתכון לקציצות דגים ברוטב פיקנטי וירק קצוץ

מנה פיקנטית וטעימה במיוחד, מתכון לקציצות דגים ברוטב אדום ועסיסי, בהגשה לצד אורז לבן או קוסקוס תקבלו מנה עשירה ומוצלחת

מתכון לקציצות דגים ברוטב פיקנטי וירק קצוץ
קציצות דגים ברוטב פיקנטי וירק קצוץ צילום: נועם זיגדון

מתכון לקציצות דגים ברוטב פיקנטי וירק קצוץ / נועם זיגדון

המצרכים לקציצות דגים ברוטב פיקנטי וירק קצוץ:

לקציצות:

  • 6 דגי מושט מפולטים ללא עור חתוכים בסכין לקוביות קטנות
  • 1 ביצה L
  • 4 כפות פירורי לחם
  • ½ צרור כוסברה קצוצה
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק חריף - אופציונלי
  • 5 שיני שום כתוש
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח

לרוטב:

  • 2 גמבות חתוכות לקוביות קטנות
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 6 שיני שום פרוס
  • 1 כפית אבקת מרק
  • 1 כף רסק
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ כוס מים
  • ½ כף מלח
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • ¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה לקציצות דגים ברוטב פיקנטי וירק קצוץ:

הכנת הקציצות:

  1. בקערה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת עיסה אחידה
  2. מניחים בצד למשך כחצי שעה לספיגת טעמים ונוזלים, יוצרים כדורים ומניחים בקערה.

הכנת הרוטב:

  1. מסדרים בתבנית את השום, העגבניות והגמבות, עליהם מניחים את הקציצות.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הרסק עם השמן, המים והתבלינים ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב חלק.
  3. את הרוטב יוצקים מעל הקציצות ומפזרים כוסברה קצוצה
  4. מכסים את התבנית בנייר כסף ומחוררים את נייר הכסף בעזרת שיפוד
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים במשך כחצי שעה. לאח''מ מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-20  דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון קציצות דגים אוכל פיקנטי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}