מיוחד
מתכון לקיגל אטריות עם אוכמניות ואגוזי מלך
מתכון מוצלח לקיגל אטריות משודרג ומיוחד, שילוב של אוכמניות ואגוזי מלך הנאפים יחד עם קיגל אטריות מסורתי מעניקים לכם מנה מיוחדת וטעימה יותר
- שולמית שחר
- ח' אדר א' התשפ"ב
- 1 תגובות
קיגל אטריות עם אוכמניות ואגוזי מלך צילום: שולמית שחר
מתכון לקיגל אטריות עם אוכמניות ואגוזי מלך / שולמית שחר
המצרכים לקיגל אטריות עם אוכמניות ואגוזי מלך:
מידות אוניברסליות
מתקבלים 2 קיגלים בתבנית אובלית חד פעמית גודל 28/12 סנטימטר או 2 תבניות חד פעמיות מאורכות
- 1 כוס סוכר חום דמררה
- 3/4 כוס שמן
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס
- 5 כוסות מים רותחים
- 1 חבילת איטריות דקות (משקל 400 גרם)
- 5 ביצים גודל לארג'
- 1/3 כוס אוכמניות (אופציונלי)
- 1/3 כוס אגוזי מלך (אופציונלי)
אופן ההכנה לקיגל איטריות עם אוכמניות ואגוזי מלך:
- הערה חשובה: עובדים לאורך כל התהליך על להבה בינונית נמוכה
- שופכים לסיר את הסוכר ומקרמלים אותו לאט לאט
- כשהסוכר מתחיל להתקרמל מערבבים אותו בעדינות עם מרית סיליקון עד להמסה מלאה אחידה ובגוון קרמל (כמו של שוקולד חלב)
- מוסיפים את השמן...המלח...הפלפל והמים הרותחים (נזהרים מכוון שהסיר מבעבע מאוד בגלל הקרמל הרותח)
- מבשלים את הנוזלים עד לאיחוד ומוסיפים להם את האטריות ומבשלים אותן עד שהן סופחות את רוב הנוזלים
- (מערבבים אותן מידי פעם)
- משאירים את האטריות להצטנן לפני שמוסיפים להם את הביצים עם האוכמניות והאגוזים ומערבבים היטב
- משמנים היטב את התבניות ויוצקים לתוכן את המסה ומכסים אותן בנייר כסף
- אופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך שעה
- מכבים את התנור ומורידים את נייר הכסף ומשאירים בו את התבניות עד לצינון מוחלט
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות