ארוחת צהרים טעימה
מתכון לקרפיון ביין לבן וזיתי קלמטה
מתכון קל להכנה ומיוחד, דג קרפיון שלם הנאפה בתנור יחד עם זיתי קלמנטה, יין לבן ומגוון תבליני הבית, מעניקים לכם יחד ארוחת צהרים טעימה ומלאת עניין
- חני לוין
- ז' אדר א' התשפ"ב
קרפיון ביין לבן וזיתי קלמטה צילום: חלי גד
מתכון לקרפיון ביין לבן וזיתי קלמטה
מספר מנות: 6. רמת בישול: קל. זמן ההכנה: 60 דקות
המצרכים לקרפיון ביין לבן וזיתי קלמטה:
- 1 קרפיון שלם במשקל קילו
- 150 גר' זיתי קלמנטה מגולענים
- 1 כוס יין לבן
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח גס
- 1 לימון פרוס
- 1 ראש שום מפורק ל2
אופן הכנה לקרפיון ביין לבן וזיתי קלמטה:
- מחממים תנור ל 180 מע'
- בתבנית חסינת אש מניחים את הדג בשלמותו מזלפים מעליו שמן זית ומפזרים מלח גס.
- סביבו בתבנית מפזרים את הזיתים, ראשי השום והיין.
- פורסים את הלימון בעובי חצי ס"מ ומניחים מעל הדג.
- עוטפים את הדג בנייר כסף ואופים למשך 40 דק'.
- לאחר מכן מורידים את הנייר כסף ואופים למשך 20 דק' נוספות.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון באדיבות מגזין "טועמיה"
סטיילינג: אליהו בכר
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות