תוספת טעימה
מתכון לפסטיה – מאפה בצק פילו במילוי עוף, אגוזים וחמוציות
מתכון מעולה כתוספת טעימה ומיוחדת לארוחת צהריים, ניתן להגיש לצד מרק עסיסי, אורז, או מגוון תבשילים אהובים
- חני לוין
- כ"ד שבט התשפ"ב
פסטיה – מאפה בצק פילו במילוי עוף, אגוזים וחמוציות צילום: הדסה ברוכים
מתכון לפסטיה – מאפה בצק פילו במילוי עוף, אגוזים וחמוציות / הדסה ברוכים
המצרכים לפסטיה – מאפה בצק פילו במילוי עוף, אגוזים וחמוציות:
- עלי פילו
- עופות שלוקים - מכל סוג (חזה/יריכיים הודו וכו') (לשמור את הציר למרקים ותבשילים)
- 1 בצל בינוני
- 1 כפית שטוחה סוכר
- חופן אגוזים קלויים קצוצים
- חופן חמוציות קצוצות
- 2 כפות סילאן
- מעט קינמון
- 1 כפית פפריקה
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה לפסטיה – מאפה בצק פילו במילוי עוף, אגוזים וחמוציות:
- מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן עד להשחמה יפה.
- מפרקים את הבשר מהעצם וקוצצים דק, מוסיפים אותו לבצל המטוגן, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב לאיחוד. מכבים את האש.
- לוקחים עלי פילו וחותכים אותו לרוחב
- מורחים חצי אחד בשמן ומניחים את השני מעל ושוב מורחים בשמן.
- ממלאים בקצה וסוגרים טיפה משתי הצדדים – בכדי שהמילוי לא יברח. ומגלגלים לסיגר.
- מברישים בשמן מלמעלה (בכל התהליך השמן חשוב לקרנצ'יות של הסיגר) ומכניסים לתנור שחומם מרא על 180° טורבו למשך כרבע שעה עד להשחמה.
- ניתן להגיש בזילוף טחינה גולמית ודבש או סילאן ולפזר פיסטוק.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות