כ"ג כסלו התשפ"ה
24.12.2024
"פייזר לבריאות"

"שמים את החרדים בראש": הנהלת פייזר בהחלטה חשובה

כדי לאפשר לכלל המגזר להיחשף למידע החשוב, הוחלט בהנהלת פייזר ישראל להשיק פורטל תוכן ייעודי למגזר החרדי. הפלטפורמה מרכזת את המידע במקום אחד

"שמים את החרדים בראש": הנהלת פייזר בהחלטה חשובה
פורטל חדשני צילום: יח"צ

לחברת פייזר ישראל יש חיבור חזק וארוך שנים עם המגזר החרדי. היא פועלת רבות להנגשת מידע רפואי בקהילה ומשתפת פעולה עם גופים חרדים.

פייזר ישראל מעלה מודעות למחלות שונות ולדרכי הטיפול בהן גם על ידי הנגשת מידע המותאם לציבור החרדי. מאמצים אלה זכו להצלחה רבה, היענות, תהודה וברכות על היוזמה והמאמץ.

חברת פייזר מבינה כי קיימים במגזר החרדי שלל גוונים, עדות, חסידויות וזרמים.

כדי לאפשר לכלל המגזר להיחשף למידע החשוב, הוחלט בהנהלת פייזר ישראל להשיק פורטל תוכן ייעודי למגזר החרדי. הפלטפורמה מרכזת את המידע במקום אחד באופן כזה שיוכל להיות גלוי דרך הסינונים השונים.
הפורטל מתוכנן להתעדכן מעת לעת בכתבות תוכן מעשירות, ראיונות, פודקסטים, סרטונים, מידע רפואי אודות מחלות ודרכי טיפול לשיפור והארכת חיים.

לחצו כאן למעבר לפורטל>>>

הפורטל מתוכנן להתעדכן מעת לעת בכתבות תוכן מעשירות.

השקת הפורטל מהווה נדבך נוסף במאמציה של פייזר להעמיק את החיבור של החברה עם הקהל החרדי ולהעניק לו את כל המידע לבריאות.

אם היינו נשאלים לפני שנתיים אילו חברות תרופות אנחנו מכירים, רובינו היינו מצליחים להיזכר אחרי מחשבה רבה בשם של חברה אחת, אולי שתיים. אנחנו מדברים ומתפללים על הבריאות שלנו יותר מתמיד, ויודעים להעריך כל רגע שאנו ב"ה בריאים ושלמים, טועמים, מריחים ונושמים כמעט בלי להרגיש ואפילו יודעים אילו חברות מייצרות את התרופות שלנו.

מעטים יודעים כי מעבר למחקר ופיתוח תרופות, אחת ממשימותיה של חברת פייזר היא לסייע למטופלים ברחבי העולם לצמצם את פערי הידע הרפואי שלהם. זאת לאור העובדה ש-90% מהאנשים המבוגרים מתקשים להבין ולהשתמש במידע רפואי כשהוא כולל מושגים שאינם מוכרים או מושגים מורכבים ומקצועיים.

חברת פייזר יוזמת תכניות שונות ברחבי העולם שמטרתן לשפר את היכולת של הציבור להבין טוב יותר נושאים רפואיים בבחינת "ניתנה רשות לרופא לרפא". באופן זה, כך מקווה החברה, יוכלו בעז"ה מטופלים ויקיריהם להרגיש בטוחים יותר כשהם צריכים לקבל החלטות שעשויות להשפיע להם על הבריאות, כמו למשל נטילת תרופות או קבלת חיסונים. אחת מתוכניות אלה היא פורטל המידע הייחודי למגזר החרדי שהוקם לאחרונה בישראל.
לצד המידע המקצועי המיועד לצוותים רפואיים בלבד, אפשר למצוא בפורטל אזור המיועד לקהל הרחב. אנשים הרוצים ללמוד על תחומים רפואיים שונים יכולים למצוא בפורטל מידע על מגוון מחלות ומצבים רפואיים. המידע כתוב בשפה ברורה ופשוטה, המתאימה גם לאלה שאינם בקיאים ברפואה.

לדוגמה, תחת נושא זיהומים בבתי חולים אפשר ללמוד כיצד מתפתחים זיהומים בבתי חולים ובמרכזים רפואיים, מי נמצא בסיכון ואיך אפשר להימנע מזיהום כשמבקרים במרכז רפואי. אנשים הרוצים ללמוד על הפרעות גדילה וקומה נמוכה יכולים ללמוד איך אפשר לזהות האם ילד סובל מהפרעת גדילה, מהי הדרך הנכונה למדוד את גובהם של ילדים ומה יכול לגרום להפרעות גדילה חולפות.

בפורטל אפשר למצוא גם מידע על הפרעת קצב לב ומי בסיכון לפרפור פרוזדורים, איך אפשר למנוע שבץ מוחי, מה לעשות כשיש שלפוחית רגיזה, מהי דלקת מפרקים וכיצד אפשר לאבחן דלקת כזו, מהו תהליך האבחון של סרטן נשים ועוד.

דרך נוספת שבה פייזר מקדמת את הידע הרפואי של הציבור היא באמצעות וידיאו-בלוג רפואי ראשון מסוגו. הווידאו-בלוג מבוסס על מפגשים מצולמים שבהם טלי רוזין, מנהלת קשרי חוץ של פייזר, משוחחת בגובה העיניים עם מטופלים, מנהלי עמותות, ואנשי רפואה שונים על נושאים מגוונים בעולמות הבריאות.

באחד הסרטונים מתקיים מפגש עם מנהלי ״חברים לרפואה״, הארגון החרדי הגדול ביותר בישראל להנגשת תרופות לנזקקים, המסייע לאלפי אנשים בכל חודש, מיסודו של הר' יחיאל לנדמן זצ"ל.
הווידיאו-בלוג נמצא בפורטל פייזר ובערוצי היוטיוב והפייסבוק של החברה המתעדכן מעת לעת.

כשאנחנו מבינים מושגים בסיסיים הנוגעים לבריאות שלנו, או כשיש לנו מה שנקרא בשפה המקצועית ״אוריינות רפואית״, קל לנו יותר לקבל החלטות מושכלות הנוגעות לבריאות שלנו ושל היקרים לנו.

וכשאנחנו מבינים על מה הרופא מדבר או את המידע שאנחנו קוראים, יש סיכוי גבוה יותר שנשאל את הרופא שאלות, נדע היכן לחפש מידע אמין כדי למצוא הנחיות כיצד להשתמש בתרופה, וניקח חלק פעיל בהחלטות על הטיפול שנקבל או האופן שבו אנחנו בוחרים לנהוג ביחס לטיפול במחלה שלנו.


חברת פייזר מאחלת חורף בריא ובריאות שלמה לכל בית ישראל.
למידע נוסף יש לפנות לרופא/ה המטפל/ת

למידע נוסף, היכנסו לפורטל "פייזר לבריאות" >>

פייזר קורונה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}