מתכון ללחמניות עננים עם סלט טונה מבושל
מתכון מושלם ללחמניות במילוי של סלט טונה משגע וטעים במיוחד, מתכון המתאים לארוחת בוקר או ערב עסיסית, בהגשה לצד סלט ירקות עשיר תקבלו ארוחה מושלמת ומלאת עניין
- נועם זיגדון
- כ"ב שבט התשפ"ב
לחמניות עננים עם סלט טונה מבושל צילום: נועם זיגדון
מתכון ללחמניות עננים עם סלט טונה מבושל / נועם זיגדון
המצרכים ללחמניות עננים עם סלט טונה מבושל:
כוס מדידה חד פעמית חמה
לסלט טונה מבושל:
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 3 קופסאות טונה
- שמן של הטונה
- 2 כפות רסק
- פלפל חריף
- 6 שיני שום
- פלפל שחור
- מלח
- 1 כוס מים
ללחמניות אצבע עננים:
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף מלח
- 2 כפות קורנפלור
- 1/2 כף משפר אפיה - מומלץ
- 2-1/2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה ללחמניות עננים עם סלט טונה מבושל:
הכנת סלט טונה:
- מחממים סיר עם השמן של הטונה ומטגנים את הבצל עד להשחמה נאה, מוסיפים את הרסק, המים, התבלינים והטונה מערבבים הטב ומבשלים במשך כ- 20 דקות
הכנת הבצק ללחמניות:
- בקערה מערבבים היטב את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
- מניחים בצד מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה או עד הכפלת הנפח
- מורידים את האוויר מהבצק ומתפיחים שוב במשך 20 דקות
- מחלקים את הבצק ל-15 כדורים
- פותחים כל כדור לאורך ממלאים פס מסלט הטונה בקצה הבצק ומגלגלים לרולדה קטנה, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכסים את הלחמניות ומתפיחים כחצי שעה נוספת
- מברישים בחלמון ומפזרים שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כעשרים דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט לבצק הלחמניות: מיכל גרדי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות