מנה חגיגית
מתכון לעוף ממולא בפירות יבשים ואורז
נשארו לכם פירות יבשים מט"ו בשבט? קבלו מתכון מטורף של עוז תלם לעוף ממולא בפירות יבשים ואורז • מנה חגיגית ומושקעת, וטעימה בטירוף! מאת עוז תלם
- בחדרי בשיתוף רמי לוי
- י"ז שבט התשפ"ב
- 4 תגובות
עוף ממולא צילום: יח"צ
המתכון של השף עוז תלם
מצרכים
המתכון של השף עוז תלם
- עוף שלם טרי ומנוקה
- 2 כוסות אורז יסמין
- כוס משמש מיובש קצוץ
- חצי כוס חמוציות
- כוס סלרי קצוץ
- 100 גרם צנוברים
- בצל גדול קצוץ
- כוס פטרוזיליה
- כפית קינמון שטוחה
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- 4 כפות עלי טימין טרי
- כפית כורכום
- 3 כפות שמן זית
- להברשה מערבבים יחד:
- 6 כפות שמן זית
- כף גדושה פפריקה
- 3 כפות דבש
- כפית מלח גס
אופן ההכנה:
- בסיר עמוק מבשלים את כוסות האורז עם 3.5 כוסות מים עד לבישול חלקי של האורז ואידוי המים .
- מסירים את האורז מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את שאר מרכיבי המלית.
- ממלאים את העוף במלית מניחים את העוף בתבנית עמוקה וסביבו את יתרת האורז.
- מברישים את העוף בתערובת הציפוי יוצקים כוס מים סביב העוף ומכסים בנייר אפייה ומעל נייר אלומיניום.
- אופים שעה ב- 200 מעלות ולאחר שעה מסירים את הכיסוי ואופים חצי שעה נוספת ב- 170 מעלות
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות