מנה חגיגית
מתכון לעוף ממולא בפירות יבשים ואורז
נשארו לכם פירות יבשים מט"ו בשבט? קבלו מתכון מטורף של עוז תלם לעוף ממולא בפירות יבשים ואורז • מנה חגיגית ומושקעת, וטעימה בטירוף! מאת עוז תלם
- בחדרי בשיתוף רמי לוי
- י"ז שבט התשפ"ב
- 4 תגובות

עוף ממולא צילום: יח"צ
Video Player is loading.This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.המתכון של השף עוז תלם
מצרכים
Video Player is loading.
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
המתכון של השף עוז תלם
- עוף שלם טרי ומנוקה
- 2 כוסות אורז יסמין
- כוס משמש מיובש קצוץ
- חצי כוס חמוציות
- כוס סלרי קצוץ
- 100 גרם צנוברים
- בצל גדול קצוץ
- כוס פטרוזיליה
- כפית קינמון שטוחה
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור גרוס
- 4 כפות עלי טימין טרי
- כפית כורכום
- 3 כפות שמן זית
- להברשה מערבבים יחד:
- 6 כפות שמן זית
- כף גדושה פפריקה
- 3 כפות דבש
- כפית מלח גס
אופן ההכנה:
- בסיר עמוק מבשלים את כוסות האורז עם 3.5 כוסות מים עד לבישול חלקי של האורז ואידוי המים .
- מסירים את האורז מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את שאר מרכיבי המלית.
- ממלאים את העוף במלית מניחים את העוף בתבנית עמוקה וסביבו את יתרת האורז.
- מברישים את העוף בתערובת הציפוי יוצקים כוס מים סביב העוף ומכסים בנייר אפייה ומעל נייר אלומיניום.
- אופים שעה ב- 200 מעלות ולאחר שעה מסירים את הכיסוי ואופים חצי שעה נוספת ב- 170 מעלות
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות