י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
מנה חגיגית

מתכון לעוף ממולא בפירות יבשים ואורז

נשארו לכם פירות יבשים מט"ו בשבט? קבלו מתכון מטורף של עוז תלם לעוף ממולא בפירות יבשים ואורז • מנה חגיגית ומושקעת, וטעימה בטירוף! מאת עוז תלם

מתכון לעוף ממולא בפירות יבשים ואורז
עוף ממולא צילום: יח"צ

המתכון של השף עוז תלם


מצרכים

  • עוף שלם טרי ומנוקה
  • 2 כוסות אורז יסמין
  • כוס משמש מיובש קצוץ
  • חצי כוס חמוציות
  • כוס סלרי קצוץ
  • 100  גרם צנוברים
  • בצל גדול קצוץ
  • כוס פטרוזיליה
  • כפית קינמון שטוחה
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  •  4 כפות עלי טימין טרי
  • כפית כורכום
  •  3  כפות שמן זית
  • להברשה מערבבים יחד:
  •  6  כפות שמן זית
  • כף גדושה פפריקה
  •  3  כפות דבש
  • כפית מלח גס

אופן ההכנה:

- בסיר עמוק מבשלים את כוסות האורז עם 3.5 כוסות מים עד לבישול חלקי של האורז ואידוי המים .

- מסירים את האורז מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את שאר מרכיבי המלית.

- ממלאים את העוף במלית מניחים את העוף בתבנית עמוקה וסביבו את יתרת האורז.

- מברישים את העוף בתערובת הציפוי יוצקים כוס מים סביב העוף ומכסים בנייר אפייה ומעל נייר אלומיניום.

- אופים שעה ב- 200 מעלות ולאחר שעה מסירים את הכיסוי ואופים חצי שעה נוספת ב- 170 מעלות

עוף ממולא פירות יבשים רמי לוי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}