מתכון לעוגת תפוזים גבוהה עם שוקולד
מתכון מעולה לעוגת תפוזים גבוהה ומרשימה, בשילוב של שכבת שוקולד מלמעלה המעניק לה מראה של שיש משגע ומעורר תיאבון, לא תפסיקו לקצור מחמאות
- מירב מלכה
- ט"ו שבט התשפ"ב
עוגת תפוזים ושוקולד גבוהה צילום: מירב מלכה
מתכון לעוגת תפוזים גבוהה עם שוקולד / מירב מלכה
המצרכים לעוגת תפוזים גבוהה עם שוקולד:
מתאים לתבנית 26 או 4 אינגלישקייק
- 6 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- גרידה מלימון
- גרידה מתפוז
- 1 כוס שמן
- 2.5 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם 1 אבקת אפיה)
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
- מיץ מחצי לימון
- 1 כף גדושה של קקאו
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כף שמן
אופן ההכנה לעוגת תפוזים גבוהה עם שוקולד:
- מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים כוס סוכר עד לקבת קצף יציב.
- מוסיפים לקצף גרידה מלימון וגרידה מתפוז ומקציפים באיטיות.
- מוסיפים את החלמונים, כוס שמן ואת הקמח התופח (או רגיל עם אבקת אפיה), מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה איטית את מיץ התפוזים והלימון הסחוט ומקציפים עד לקבלת בלילה אחידה.
- שופכים לתבנית 3/4 מהבלילה
- את יתרת הבלילה מערבבים עם כף גדושה של קקאו
- בקערית נפרדת ממסים 100 גרם שוקולד מריר עם כף שמן ומוסיפים לבלילת הקקאו, מערבבים היטב ובאיטיות לאיחוד.
- שופכים את בלילת השוקולד מעל הבלילה הבהירה שבתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 35 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות