טעם של עוד
מתכון לגאלט גבינות ובטטה
שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית' מציגים מתכון של גאלט גבינות ובטטה
- מינה לוי כתבה מקודמת
- ט"ו שבט התשפ"ב
גאלט גבינות צילום: יח"צ
מצרכים
- 1 חבילה בצק פריך
- 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
- 150 גרם גבינת שמנת (עדיף מתובלת עם שום שמיר)
- 50 גרם גבינת נעם מגורדת
- עשבי תיבול (בזיליקום, רוזמרין, תימין)
- שמן זית / חמאה מומסת
אופן הכנה
- מוציאים את הבצק מהמקרר 10-15 דקות לפני השימוש.
- פורסים את הבצק על משטח העבודה / התבנית.
- מורחים את הגבינה במרכז בצורת אליפסה,
- מפזרים מעל את הגבינה המגורדת
- מניחים את הבטטות על הגבינה
- מברישים את הבטטות במעט חמאה מומסת או שמן זית,
- מפזרים מעל את עשבי התיבול, מלח ופלפל שחור.
- מקפלים את שולי הבצק סביב הבטטות ומהדקים.
- מברישים את שולי הבצק בשמן (אפשר גם בביצה)
- ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות או עד הזהבה.
- מגישים חם ונהנים.
בתאבון
שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות