י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024
טעם של עוד

מתכון לגאלט גבינות ובטטה

שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית' מציגים מתכון של גאלט גבינות ובטטה 

מתכון לגאלט גבינות ובטטה
גאלט גבינות צילום: יח"צ

מצרכים

  • 1 חבילה בצק פריך
  • 1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
  • 150 גרם גבינת שמנת (עדיף מתובלת עם שום שמיר)
  • 50 גרם גבינת נעם מגורדת
  • עשבי תיבול (בזיליקום, רוזמרין, תימין)
  • שמן זית / חמאה מומסת

אופן הכנה

  • מוציאים את הבצק מהמקרר 10-15 דקות לפני השימוש.
  • פורסים את הבצק על משטח העבודה / התבנית.
  • מורחים את הגבינה במרכז בצורת אליפסה,
  • מפזרים מעל את הגבינה המגורדת
  • מניחים את הבטטות על הגבינה
  • מברישים את הבטטות במעט חמאה מומסת או שמן זית,
  • מפזרים מעל את עשבי התיבול, מלח ופלפל שחור.
  • מקפלים את שולי הבצק סביב הבטטות ומהדקים.
  • מברישים את שולי הבצק בשמן (אפשר גם בביצה)
  • ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות או עד הזהבה.
  • מגישים חם ונהנים.

בתאבון        

שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'

גבינות

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}