מהמטבח הסורי
מתכון למרק חאמוד: מרק חמצמץ עם נענע, שום וכרפס
מתכון מעניין למרק המגיע מהמטבח הסורי ומורכב מנענע, שום וכרפס, טעמו חמצמץ והוא מתאים להגשה על אורז לבן או כל מה שאוהבים
- נועם זיגדון
- י"ד שבט התשפ"ב
- 1 תגובות

מרק חאמוד מרק חמצמץ עם נענע, שום וכרפס צילום: נועם זיגדון
מתכון למרק חאמוד: מרק חמצמץ עם נענע, שום וכרפס / נועם זיגדון
המצרכים למרק חאמוד: מרק חמצמץ עם נענע, שום וכרפס:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 כרפס גדול קצוץ דק
- 1-2 חבילות נענע קצוצה דק
- 1.5 ראש שום כתוש
- 2 תפוחי אדמה חתוך לקוביות
- 3 כפות רסק
- 1 לימון שלם סחוט
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
- ½ כף מלח
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה למרק חאמוד: מרק חמצמץ עם נענע, שום וכרפס:
- מטגנים את הבצל עם השמן עד לשקיפות
- מוסיפים את הרסק והשום ומטגנים 2-3 דקות נוספות
- מוסיפים את הירק ומבשלים עוד כשתי דקות
- מוסיפים ליטר עד ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה
- מתבלים בפלפל שחור, מלח וכורכום ומוסיפים מיץ לימון, מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות
- מומלץ לאכול עם אורז לבן
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות