מושלם לארוחת צהריים
מתכון לסירות תפוחי אדמה ברוטב אדום
מתכון מושלם לארוחת צהריים מושקעת ומלאת טעמים, סירות תפוחי אדמה במילוי של תערובת בשר משובחת תקבלו מנה בשרית מושלמת להגשה על אורז לבן
- חני לוין
- י' שבט התשפ"ב
סירות תפוחי אדמה ברוטב אדום צילום: אורלי מוסאי
מתכון לסירות תפוחי אדמה ברוטב אדום / אורלי מוסאי
המצרכים לסירות תפוחי אדמה ברוטב אדום:
- 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לאורך
למילוי הבשר:
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 1 בצל מגורד וסחוט
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- מלח
- פלפל שחור
- כמון
לרוטב:
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- מים עד 1/2 מגובה הסיר (בערך)
- מלח
- מעט אבקת מרק עוף
- פפריקה
אופן ההכנה לסירות תפוחי אדמה ברוטב אדום:
- מרוקנים את תפוחי האדמה מהפנים שלהם ומניחים את השאריות בצד.
- בקערה מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה.
- ממלאים את חצאי תפוחי האדמה בתערובת הבשר ומניחים בצד.
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה נאה.
- מוסיפים את יתר המצרכים ומביאים לרתיחה.
- מוציאים חצי מהרוטב לקערה ומניחים בסיר את שאריות תפוחי האדמה שרוקנו. מעל השאריות מניחים את סירות תפוחי האדמה הממולאות בתערובת הבשר ושופכים עליהם את הרוטב שהוצאנו לקערה.
- מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את האש.
- מכסים את הסיר ומבשלים כשעה על אש קטנה נמוכה.
- מגישים לצד אורז לבן ומתענגים.
הערה: ניתן להוסיף חופן אורז לעיסה של הבשר.
בהצלחה רבה ובתאבון.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות