מושלמות לחורף
מתכון לקציצות חורפיות ארומטיות
כשהמעלות בחוץ יורדות, זה הזמן לחמם את הבית עם ארוחה חורפית ומנחמת בסגנון מרקש: קציצות בקר ארומטיות על מצע קוסקוס ודלעת מתוקה | המנה המושלמת לחורף
- חני לוין
- י' שבט התשפ"ב
קציצות חורפיות ארומטיות צילום: השף מאיר בראל
מתכון לקציצות חורפיות ארומטיות / מאת השף מאיר בראל
המצרכים לקציצות חורפיות ארומטיות:
לקציצות:
- 1/2 קילו בשר עוף או הודו טחון
- 1 ביצה
- (מעט פירורי לחם או קמח מצה או לחם רטוב סחוט - לא חובה)
- 2 כפות שמן
- 1/4 כפית קינמון
- 1/2 כף כמון
- 2 כפות סוכר חום
- מעט כרכום
- מלח
- פלפל שחור
לרוטב:
- 2 בצלים קצוצים דק דק
- מעט שמן
- 4 כפות סוכר חום או סילאן
- מלח
- פלפל
- 1/4 כפית קינמון
- 2 כפות כמון
- 1 כפית כרכום
- 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות גדולות
אופן ההכנה לקציצות חורפיות ארומטיות:
הכנת הקציצות:
- את כל חומרי הקציצות נערבב היטב יחד ונניח לעיסה לחצי שעה.
הכנת הרוטב:
- מטגנים את הבצלים בשמן עד הזהבה ומוסיפים בבת אחת את התבלינים.
- מבשלים את התבלינים מעט עם הבצל לפתיחת טעמים.
- מוסיפים 2 כוסות מים חמים ליצירת רוטב ומרתיחים את הסיר לבעבוע קל.
- את הקציצות מגלגלים ומניחים בסיר.
- מעל הקציצות שמים את קוביות הדלעת (ניתן להחליף בדלורית), וסוגרים את הסיר לבישול של שעה (אם אלו קציצות עוף או הודו ניתן לקצר את הבישול ל40 דק')
- לאחר מכן מסירים את המכסה ומצמצמים את הרוטב.
- מגישים על מצע קוסקוס חם.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות