אמן האוכל היהודי: הכירו את השף דוד קוזולבסקי
מדי שבוע אנו מציגים בפניכם שפים חרדים מתוך איגוד הקולינריה הכשר • היום נכיר את השף החרדי מפתח תקווה דוד קוזולבסקי המתמחה בבישול אוכל יהודי אותנטי ופיצח את סוד הצ'ולנט המושלם
- אליקים דהן כתבה מקודמת
- י' שבט התשפ"ב
- 7 תגובות
שם: דוד קוזלובסקי
גיל: 34
אזור מגורים: פתח תקווה
תחום המומחיות והמקצועיות: אוכל יהודי ביתי אותנטי.
את עבודתי במטבח התחלתי בשנת תשע"ח {2008} כטבח ארוחות בוקר בישיבה שבה למדתי וכל פעם שהיו צריכים לשנות מהשגרה כגון להחליף בין תפריט ארוחות ערב לצהריים אני נקראתי לדגל שיהיו ארוחות משביעות ומעוררות תיאבון, תוך כדי גם נסיתי את מזלי בתחום הסת"ם וכשעבודה לא טובה שעשיתי ונאלצו לתקן עלתה לי בדמים מרובים החלטתי בשנת 2010 לפרוש לטובת המטבח כטבח פס קר במסעדה וקייטרינג בירושלים ולאחר חצי שנה נקראתי לבוא ולבשל זה 11 שנה ארוחות צהריים במטבח ישיבה המונה כ-550 בחורים וכן יצאתי לעבוד כשף אוכל יהודי בבתים פרטיים ובנופשים בבתי מלון בארץ ובעולם, בתחילת דרכי גם עברתי קורס טבחות מקצועי במכללת השף תל אביב שנתן לי המון כלים ודרך לעבודה במטבח
הרגע המרגש עבורי: אדמו"ר חשוב ומכובד שהכנתי לו באופן קבוע אוכל מסוים ופעם אחת שמעו ממנו מקורביו ביטוי נדיר על כך שהאוכל שאני מכין לו הוא טוב מאוד, מבחינתי זה היה רגע ששווה הכל,
העצה הכי טובה שקיבלתי: להתמקד במה שאני יודע ולהכין אותו הכי טוב ובהמון אהבה.
התחברתי לאיגוד כדי לקבל עוד הרבה כלים בשביל להתקדם במקצוע ובחיים.
כשאני לא בעבודה אני אוכל: בייגלה עם גבינה.
האוכל הכי מוזר {מבחינתי} שהכנתי ולא היה לי טעים: דפי אורז ממולאים בעלי תרד וירקות.
הכי קל לעקוב אחרי בסטטוס וואצאפ / פייסבוק.
ברצוני ובתוכניותי בעוד 10 שנים להיות בעל מסעדה/מעדנייה/קייטרינג המתמחה ומייצר אוכל יהודי ביתי אותנטי ברמה גבוהה.
מה בישלת לנו?
מתכון לגפילטע פיש ביתי ללא גלוטן>>
מתכון לדג מושט מוקפץ ברוטב אסייאתי>>
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 7 תגובות