מיוחד לטו' בשבט
מתכון לתרכיז תפוזים, לימונים וקליפות תפוזים מסוכרים
שלושה מתכונים באחד, תרכיז לימונים, תרכיז תפוזים וקליפות תפוזים מסוכרים, מתכונים המתאימים במיוחד לטו' בשבט להשלמת המראה החגיגי בשולחן
- נועם זיגדון
- ט' שבט התשפ"ב
- 1 תגובות

תרכיז תפוזים, לימונים וקליפות תפוזים מסוכרים צילום: נועם זיגדון
מתכון לתרכיז תפוזים, לימונים וקליפות תפוזים מסוכרים / נועם זיגדון
המצרכים לתרכיז תפוזים, לימונים וקליפות תפוזים מסוכרים:
לתרכיז תפוזים:
- 5 כוסות מיץ תפוזים סחוט
- 1 ק"ג סוכר
לתרכיז לימונים:
- 3 כוסות מיץ לימון טבעי סחוט
- 1 ק"ג סוכר
לקליפות תפוזים מסוכרים:
- קליפות מ - 5 תפוזים
- מים
- מלח
- 1 כוס סוכר
- 3/4 כוס מים
- 3 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה לתרכיז תפוזים, לימונים וקליפות תפוזים מסוכרים:
הכנת תרכיז תפוזים:
- מבשלים על הגז את מיץ התפוזים עם הסוכר ומביאים לרתיחה, מכבים את האש ומצננים היטב
- מעבירים לבקבוק זכוכית מעוקרת, רצוי לשמור במקרר
הכנת תרכיז לימונים:
- מבשלים על הגז את מיץ הלימונים יחד עם הסוכר ומביאים לרתיחה, מכבים את האש ומצננים היטב
- מעבירים לבקבוק זכוכית מעוקרת, רצוי לשמור במקרר
הכנת קליפות תפוזים מסוכרים:
- חותכים לרצועות את קליפות התפוזים ומכניסים לסיר עם מים וקורט מלח
- מרתיחים במשך כ-3 דקות, שופכים את המים ושוטפים את הקליפות היטב
- מכניסים שוב לסיר עם מים נקיים וקורט מלח ומרתיחים שוב
- את הפעולה הזאת עושים 3 פעמים ומסננים ממים.
- את הקליפות מכניסים לתוך סיר ומוסיפים ½ כוס סוכר, 3/4 כוס מים, 3 שקיות סוכר וניל
- מבשלים על הגז עם סיר מכוסה עד לצמצום נוזלים
- מעבירים אחד אחד למגש, מפזרים סוכר לבן ומקררים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל madorhl@gmail.com ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות