מהמטבח הספרדי
מתכון לפאייה דג פורל ים על מצע של אורז עם אפונה ופלפלים
אורז, אפונה, דגים, פלפל חריף, שום, לימון וזעפרן הכול בסיר אחד, מתכון מושלם לארוחת צהריים יוקרתית וטעימה במיוחד, מתכון המגיע מהמטבח הספרדי ומעניק לכם מנה פרווה מושלמת
- נועם זיגדון
- ח' שבט התשפ"ב
פאייה דג פורל ים על מצע של אורז עם אפונה ופלפלים צילום: נועם זיגדון
מתכון לפאייה דג פורל ים על מצע של אורז עם אפונה ופלפלים / נועם זיגדון
המצרכים לפאייה דג פורל ים על מצע של אורז עם אפונה ופלפלים:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 5 מנות דג פורל ים
- 3 כוסות אורז
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 5 שיני שום כתוש
- ½ פלפל צי'לי חריף פרוס דק
- 2 כוסות אפונה קפואה
- 10 חוטי זעפרן
- ¼ כוס שמן זית
- ½- 4 כוסות מים
- ½ כף מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
לקישוט:
- מיץ מלימון שלם
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- פלפל צ'ילי חריף
- ¼ כוס אפונה קפואה
המצרכים מתכון לפאייה דג פורל ים על מצע של אורז עם אפונה ופלפלים:
- מחממים סיר רחב עם שמן זית
- שוטפים את הדג וסוחטים אותו היטב, מפזרים עליו מלח ופלפל שחור ומטגנים את הדג משני צדדים
- מוציאים את הדג מהסיר ומניחים בצלחת בצד, באותו הסיר מטגנים את הבצל עד לקבלת גוון שחום
- מוסיפים את השום, האפונה והזעפרן ומטגנים כשתי דקות, מתבלים, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה .
- שוטפים את האורז ומוסיפים לסיר, מבשלים על אש גבוהה עם סיר פתוח עד שהמים יגיעו לגובה האורז.
- מסדרים את הדגים בתוך הסיר ומכסים במכסה.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות
- מכבים את הגז ומפזרים פטרוזיליה קצוצה, פלפל צ'ילי חריף וסוחטים מעל הכל מיץ מלימון שלם
- ממתינים מספר דקות לספיגת הטעמים ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות