מתכון לפטיפור בגרסה ירוקה
פטיפור יוקרתי ומלא עניין המתאים במיוחד לאירועים חגיגיים וחלביים, מתכון לפטיפור בגרסה ירוקה שניתן לשנות לכל צבע האהוב עליכם
- שולמית שחר
- ו' שבט התשפ"ב
- 1 תגובות
פטיפור בגרסה ירוקה צילום: שולמית שחר
מתכון לפטיפור בגרסה ירוקה / שחר שולמית
המצרכים לפטיפור בגרסה ירוקה:
מידות אוניברסליות
לבצק פריך פיסטוק:
- 200 גרם קוביות חמאה קרה (או מחמאה לפרווה)
- 100 גרם אבקת סוכר
- 300 גרם קמח
- 100 גרם פיסטוק טחון
- צבע מאכל ירוק (אופציונאלי, ניתן לשנות לכל צבע שאוהבים)
- 1 ביצה בגודל לארג'
לממתפיסטוק:
- 400 גרם שוקולד לבן (או שוקולד פרווה)
- 100 גרם מחית פיסטוק
לקישוטי השוקולד:
- 1 חב' שוקולד לבן / צימקאו לבן
- מעט צבע מאכל ירוק שמיועד לשוקולד (או כל צבע מאכל רצוי אחר)
אופן ההכנה לפטיפור בגרסה ירוקה:
הכנת בצק פריך פיסטוק:
- במעבד מזון מערבבים את כל החומרים מלבד הביצה עד למראה פירורי...מוסיפים את הביצה ומערבבים עד לאיחוד ותו לא...דוחסים מהמסה לתבניות הסיליקון היעודיות ואופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות עד הזהבה
- (אם אין תבניות סיליקון...מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של חצי סנטימטר
- מקפיאים כשעה וקורצים צורה מתאימה בקורצן ומעבירים את זה למשטח אפיה שעליו מונח נייר אפיה או למשטח סילפאן ואופים עד להזהבה)
הכנת הממתפיסטוק:
- ממיסים בבן מרי את השוקולד ומחית הפיסטוק ומערבבים עד לאיחוד
- יוצקים לתבניות הרצויות ומקפיאים לפני חילוץ
הכנת קישוטי שוקולד:
- מטמפררים שוקולד לבן או ממיסים
- שוקולד לבן של זפירו או מימיסים צימקאו לבן...מוסיפים מעט צבע מאכל ירוק שמיועד לשוקולד ומערבבים היטב ממלאים את התבניות הרצויות מקפיאים מספר דקות ומחלצים
הרכבת הפטיפור:
- שמים על כל עוגית פיסטוק מעט מחית פיסטוק ומניחים מעל את הממתפיסטוק שהקפאנו ומעטרים בקישוט השוקולד
- מקשטים איך שאוהבים (אני פיזרתי מעל פטל מיובש)
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות