בכל צבע שתבחרו
מתכון לעוגיות במלית שוקולד לבן, חלבה ופיסטוק
עוגיות חלביות טעימות ומיוחדות, במלית של שוקולד לבן עם חלבה ופיסטוק טחון מעניקים לכם קינוח חלבי ומוצלח שמתאים לארוחות חלביות או לאחר הקידוש בשבת בוקר
- שולמית שחר
- ד' שבט התשפ"ב
עוגיות במלית שוקולד לבן, חלבה ופיסטוק צילום: שולמית שחר
מתכון לעוגיות במלית שוקולד לבן, חלבה ופיסטוק / שחר שולמית
המצרכים לעוגיות במלית שוקולד לבן, חלבה ופיסטוק:
מידות אוניברסליות
מתקבלות 60 עוגיות - תלוי בגודל
לבצק:
- 400 גרם קמח
- 50 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- גביע שמנת חמוצה
- צבע מאכל רצוי
למלית:
- 120 גרם שוקולד לבן
- 250 גרם חלבה מגורדת
- 75 גרם פיסטוק טחון
אופן ההכנה לעוגיות במלית שוקולד לבן, חלבה ופיסטוק:
הכנת הבצק:
- שמים במעבד המזון קמח אבקת סוכר וחמאה ומעבדים עד למצב פירורי
- מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים עד לאיחוד
- שמים את הבצק עטוף במקרר
הכנת המלית:
- ממיסים את השוקולד בבן מרי ומוסיפים לו את החלבה ואת הפיסטוק ומערבבים היטב
- ממלאים תבניות כדור קטנטנות (אופציונלי) במידה של כפית מדידה ומקפיאים
- לאחר כמה שעות מחלצים את המלית מהתבניות
- מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל של כף אוניברסלית מחוקה ושוטחים ביד מעט את חתיכת הבצק כדי לשים בה את המלית (בהעדר תבניות ניתן למלא בבצק כפית מהמלית וסוגרים לכדור )
- משטחים את הבצק בתבניות הסיליקון ומפלסים מסה (בהעדר תבניות יוצרים כדור ומשטחים אותו בעדינות)
- אופים את העוגיות בחום של 170 מעלות כ15 דקות עד הזהבה
- מיד כשמוציאים את העוגיות מהתנור מניחים עליהן ניילון ולוחצים עליהם במשטח בעודן חמות כדי לפלס את החלק התחתון שלהן שתפח מעט
- מצננים את העוגיות ומפזרים מעליהן אבקת סוכר
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות