מהמטבח הטוניסאי
מתכון לקוסקוס מחקק - כשקוסקוס ומטבוחה נפגשים
מתכון לקוסקוס משובח וטעים במיוחד, שילוב של מטבוחה יחד עם קוסקוס היוצרים מראה של קוסקוס אדום וטעים במיוחד, הנקרא מחקק במטבח הטוניסאי
- נועם זיגדון
- ג' שבט התשפ"ב
- 2 תגובות
קוסקוס מחקק צילום: נועם זיגדון
מתכון לקוסקוס מחקק - כשקוסקוס ומטבוחה נפגשים / נועם זיגדון
המצרכים לקוסקוס מחקק - כשקוסקוס ומטבוחה נפגשים:
כוס מדידה חד פעמית קרה
לקוסקוס:
- 4 גזר - לבשל בסיר התחתון
- 1 ק״ג סולת
- 1 כף מלח
- 1 כוס מים + 3 כוסות מים בפעם השניה
- 3/4 כוס שמן
לרוטב:
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- 8 עגבניות רכות מרוסקות
- 4 שיני שום
- פלפל חריף
- 1 גמבה קצוצה
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כוס מים
- פפריקה מתוקה /חריפה
- כרוויה (קימל)
- מלח
- שמן
אופן ההכנה לקוסקוס מחקק - כשקוסקוס ומטבוחה נפגשים:
הכנת הקוסקוס:
- בוררים את הסולת ומוסיפים כף מלח, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב
- מוסיפים כוס מים ומסננים במסננת, מאדים בסיר במשך כ- 45 דקות
- מורידים מהגז מוספים 2-3 כוסות מים ומקררים
- מאדים פעם נוספת במשך חצי שעה ומוסיפים עוד חצי כוס מים בסוף הבישול
- פותחים את הקוסקוס
הכנת הרוטב:
- מטגנים את הבצל עם שמן עד לקבלת גוון זהוב
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות את הפלפל חריף / גמבה והשום הקצוצים (כמו מטבוחה)
- מוסיפים את הרסק והמים ומתבלים
- בקערה מועכים את הגזר ומוסיפים אותו לרוטב המבושל, מוסיפים את הקוסקוס לרוטב העגבניות, מערבבים היטב ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות