עיקרית מהירה וקלה
מתכון לקציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד
מנה עיקרית מהירה וקלה להכנה, קיצות בשר משובחות בשילוב של פרוסות תפוחי אדמה המתבשלים יחד ברוטב צהוב ועסיסי - מנה שניתן להגיש לצד אורז לבן, קוסקוס או כל מה שאוהבים
- מירב מלכה
- כ"ו טבת התשפ"ב
קציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד צילום: מירב מלכה
מתכון לקציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד / מירב מלכה
המצרכים לקציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד:
- 4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעיגולים
לקציצות:
- 1 ק''ג בשר טחון
- 1 בצל קצוץ
- חופן כוסברה קצוצה
- פלפל שחור
- כמון
- 2 כפות גדושות קמח מצה
- 3 כפות שמן
- 1/4 כוס מים
לרוטב:
- 1 בצל קצוץ
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף מלח
- 1/4 כפית כורכום
אופן ההכנה לקציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד:
- בערה מכניסים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה.
- יוצרים קציצות עגולות ומניחים אותן בצד.
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- על הבצל המטוגן מסדרים בצורה עגולה את הקציצות באופן כזה: קציצה ואחריה פרוסה של תפו''א.
- בכוס מכניסים את השמן, המים, הפלפל שחור, מלח וכורכום ומערבבים היטב לאיחוד.
- שופכים את הרוטב שהכנו בכוס על גבי הקציצות ותפוחי האדמה ומביאים לרתיחה.
- מפזרים מלמעלה כוסברה קצוצה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.
- מבשלים כ 45 דקות עד לבישול מלא.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות